Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
05.09.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Černá Hora - Lichtenštejnsko 2:0

Fotbalisté Černé Hory zvládli existenční zápas s konkurenčním Lichtenštejnskem a na konto si připsali zasloužené vítězství v poměru 2:0, v kvalifikaci na evropský šampionát zaznamenali svůj druhý tříbodový zisk. V tabulce prozatím zůstali na čtvrtém místě s osmi body tři body za Ruskem a v úterý sehrají další veledůležité utkání v Moldavsku. Pokud chtějí myslet na postup, znovu musejí zvítězit a poté překvapit ve dvou říjnových duelech.

Hosté z Lichtenštejnska nedokázali popáté v řadě skórovat a přišli o reálnou naději na postup, v tuto chvíli to vypadá na jasné páté místo ve skupině G. Černohorci zahrozili po necelých 10 minutách hry, kdy Vučinič poslal přihrávku podél hranice pokutového území na Stevana Jovetiće a ten tvrdou ranou těsně minul pravou tyčku. Ihned na to zahrozil Vučinić po pasu Saviće z pravé strany, z jasné pozice hlavičkoval mimo tři tyče.

Přesně v polovině prvního poločasu zahrál přímý volný kop Boljević a k hlavičce se tentokráte probojoval obránce Baša, jež minul branku jen o pár decimetrů. Ve 28. minutě to na pravé straně pokutového území udělal brilantně Savić a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Vučiniće, který však přízemní ranou z deseti metrů na brankáře Jehleho nevyzrál. Domácí se dočkali zaslouženého vedení přesně o deset minut později.

Jovetić krkolomným pasem z pravého křídla našel v šestnáctce zcela volného Fatose Bečiraje a ten skákavou střelou z osmi metrů překonal bezmocného Jehleho. Ještě do poločasu se před hostujícím strážcem objevil zcela osamocený Vučinić, míč se mu však v klíčový okamžik zamotal mezi nohama a gólmana Lichtenštejnska nepropálil. Černá Hora pojistila svůj náskok zhruba deset minut po přestávce zásluhou Jovetiće.

Na levé straně ještě před brankovou čarou stihl balón Bečiraj a zpětnou kolmicí předal balón hvězdě Interu Milán, která z třinácti metrů obstřelila Jehleho a zamířila přímo k tyči. Dvacet minut před koncem rozehrál rohový kop Boljević a třetí branku domácího výběru mohl přidat Bečiraj, ovšem jeho hlavičkový pokus vykopl jeden z bránících hráčů z čáry do bezpečí. A když v samém závěru předvedl Jehle famózní zákrok proti bezprostřední střele Damjanoviće po nádherné kombinaci na jeden dotek, tak se výsledek sobotního střetnutí již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fscg.me, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(Y )

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele