Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
03.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bulharsko - Norsko 0:1

Norsko zvládlo klíčovou bitvu v Bulharsku, díky gólu Vegarda Forrena si odvezli domů tři body a jsou stále ve hře o přímý postup na EURO do Francie. Domácím se naopak kvůli této porážce prakticky zabouchly vrátka. Na třetí příčku ztrácejí v tuhle chvíli už pět bodů, a to navíc hrají ještě v Itálii a Chorvatsku.

Tři kola před koncem je na devadesát devět procent jasné, že o dvou přímých postupujících se rozhodne mezi triem Itálie, Chorvatsko, Norsko. Severská země nakonec v Sofii zvítězila stejně jako doma o jednu branku. Do vůbec první větší šance se ale dostalo Bulharsko. Popov z přímého kopu mířil na bližší tyč, tam ovšem zasáhl gólman Nyland.

Jinak to pro nezaujatého diváka nebyl příliš pohledný zápas. Hrálo se dost opatrně, šancí bylo pramálo. A vlastně až branka Forrena z 57. minuty byla tím jediným důležitým okamžikem do té doby. Johansen zahrál standardku ze středu hřiště centrem na svého spoluhráče, který se pohyboval na hraně ofsajdu, a nakonec usměrnil míč z voleje ke vzdálenější tyčce.

Norsko mohlo ještě z dalších dvou možností navýšit vedení. Hogliho ovšem vychytal hostující brankář Mitrev a v 66. minutě hlavičkoval Soderlund těsně vedle. Bulhaři hráli směrem dopředu tragicky a logicky se žádného vyrovnání nedočkali. Svěřenci Ivajla Peteva se tak vlastně kvůli tomuto mizernému výkonu rozloučili s účastí na šampionátu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Klicovy zapas pro oba..Bulharsku ani bod moc nepomuze...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pro Bulharsko je to temer konecna

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Norům se v kvalifikaci dá vytknout pouze remíza s Ázerbájdžánem. Bulhaři vzájemný zápas s Nory prohráli a ještě k tomu se dost trápili s Maltou. Bulhaři sice budou hrát doma a snažit se útočit ale Norové si nakonec udrží uspokojující remízu. Můj tip 1=1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za Nórsko nemá kto dať gól takže tip 1:0 2:0 0:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Hiko

Výborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele