Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
16.11.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bulharsko - Malta 1:1

Zpočátku šlo vše podle plánu - Bulhaři se doma proti outsiderovi z Malty dostali do vedení už v šesté minutě a vypadalo to, že si bez problémů připíší povinné vítězství. Na začátku druhé půle však vyrovnal z penalty Clayton Failla, favorit odpovědět už nedokázal a utrpěl tak velkou ztrátu v boji o postup. Malťané naopak zaznamenali první kvalifikační gól i bod..

Pro Bulhary to opravdu nevypadá vůbec dobře - nejen že v 76. minutě zahodil potenciálně rozhodující penaltu Ivelin Popov, ale navíc je v dalším duelu čeká dosud neporažená Itálie. Aktuálně to tak vypadá, že v boji o třetí místo má výrazně navrch Norsko (Chorvati s Italy drží první dvě příčky). Bulharsko nevyhrálo už potřetí v řadě.

Fanoušci na stadionu Vasila Levského v Sofii se přitom mohli radovat, sotva se pohodlně usadili na svých místech - kapitán Popov nacentroval z levé strany a Michajl Alexandrov poslal hlavou míč do cesty Galabinovovi, který bez problémů dorážel zblízka. Útočník Livorna mohl zdvojnásobit svůj gólový účet o 20 minut později, z voleje však trefil pouze břevno.

Po úvodní půlhodině začal bulharský tlak překvapivě ochabovat a do hry se čím dál více dostávali i Malťané; už v závěru první půle způsobovali domácí obraně problémy, a definitivně to stvrdila vyrovnávací trefa těsně po změně stran. Popov stáhl ve vápně Paula Fenecha, k nařízené penaltě se postavil Failla a po 319 dlouhých minutách přerušil maltské čekání na soutěžní gól.

Domácí kouč Ljuboslav Penev okamžitě zareagoval vysláním dvou ofenzivních hráčů, útočníka Mičanského a kreativního záložníka Marquinhose; to zpočátku vypadalo jako dobrý krok, neboť favorit se rychle oklepal a opět začal na hřišti dominovat. V 61. minutě měl vítěznou trefu na kopačce Alexandrov, ale brankář Andrew Hogg se vytasil s famózním zákrokem; následovala Popovova hlavička do břevna.

Popov byl na hřišti hodně aktivní postavou, proto se zdálo logické, že si k penaltě čtvrt hodiny před koncem stoupl právě on. Jenže při Maltě dnes stálo i štěstí - bulharský kapitán Muscatův faul na Mičanského nepotrestal, když pálil nad Hoggovu branku. Bulhaři se sice zmohli na závěrečný tlak, ale hostující defenziva už odolala a soupeře do výraznějších šancí ve zbývajících minutách nepustila.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Bulharsko 4:1 Malta

Reagovat
arsavin

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele