Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
12.06.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Izrael 3:1

Domácí Bosna měla do dělat, aby ještě zabojovala o postup. První utkání s Izraelem jí příliš nevyšlo, takže se dnes chtěla ukázat. A povedlo se jí to nádherně. Bosna sice prohrávala, ale nakonec dokázala otočit skóre zápasu ve svůj prospěch. Trefili se za ni Džeko a dvakrát Višća.

Do brány domácího výběru se opět postavil zkušený Asmir Begović. Jediného hrotového střelce Edina Džeka podporoval římský záložník Miralem Pjanić. Izrael si dovolil luxus a střelce Damariho nechal jen na lavičce náhradníků. Další šanci dostali Zahavi se Saharem a Ben Haimem.

po třech minutách posílal Miralem Pjanić skvělou nahrávku do vápna, odkud vystřelil. Jeho štiplavá rána zamířila těsně vedle. Po chvíli zdlouhavé rozehrávky se Bosna málem dočkala krásné branky, když Medunjanin dostal nahrávku proti noze před vápnem a krásnou ranou napálil břevno izraelské brány! Na druhé straně se o podobnou akci pokoušel Sahar, jenže byl včas zablokován Kolašinacem.

Miralem Pjanić pálil z mnoha úhlů i vzdáleností, jenže ani jeden střelecký pokus do sítě nezaplul. Po patnácti minutách se střelou prezentoval Senad Lulić, který narazil až na skvěle zasahujícího brankáře Martziana. Po dvaceti minutách se k míči ve vápně dostal kapitán Edin Džeko, který však zamířil přes jednoho obránce mimo tři tyče. Po několika akcích Bosny, které nikam nevedly, se do další šance dostal Mujdža. Ten si přehodil míč přes jednoho obránce a krásnou ranou na vzdálenější tyč pálil. Mířl těsně vedle.

Možná trochu překvapivě se ale ujali vedení hosté. Izrael nebyl lepším ani aktivnějším týmem, ale to ve fotbale často nerozhoduje. Rohový kop hosté rozehráli nakrátko a centr obrana Bosny nedokázala odvrátit do bezpečí. Balon se tak dostal k volnému Talu Ben Haimovi, který už se nemýlil a slavil - 1:0 pro hosty.

Jen jednu jedinou minutu se však hosté radovali z vedení. Jejich obrana byla v troskách, protože ji domácí naprosto rozebrali. Na konci přímočaré a rychlé křídelní akce byl Edin Višća, který se trefil podél padajícího brankáře - 1:1.

Ještě do konce první půle dokonce Bosna vstřelila druhou branku. Yeini totiž zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil kanonýr nejpovolanější a proměnil. Edin Džeko poslal do kabin hráče svého týmu mnohem radostnější.

To bylo chvíle pro Damariho, který si oblékl dres a do druhé půle nastoupil hned od začátku. Hosté byli s jeho příchodem nebezpečnější a aktivnější. Bosna si koledovala o branku a málem ji také dostala. Po hodině hry se totiž s pomocí několika tečí dostal míč k Talu Ben Haimovi, který neváhal a vypálil. V oslavě druhé branky mu zabránil jen skvělý brankář Begović. Ten předvedl o deset minut později menší zaváhání, ale Biton namířil svou hlavičku mimo.

Patnáct minut před koncem bylo na stadionu v Zenici ještě veseleji. Senad Lulić se krásně zbavil obránce a vypálil. Proti jeho ráně ještě brankář Martziano stihl zareagovat a vyrazil ji, jenže ve správný čas a na správném místě byl tou dobou Edin Višća, který hlavou pohodlně dorazil míč do sítě! Domácí vedli o dvě branky a hostům už na zvrat nezbývaly síly a čas. V nastaveném čase druhé půle ještě Edin Džeko krásně umotal hlavy obráncům soupeře a napálil břevno za zády brankáře Martziana!

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael si to doma dvakrát za sebou docela dost pokazil a pokazí to podle mě i v tomto zápase. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1....HAJMO BOSNAAAAAAAAAAAAAAA.................

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele