Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
12.10.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Makedonie 0:0

Fotbalisté Běloruska nedokázali navázat na senzační vítězství ve Slovensku a tentokráte se v hodně nezáživném utkání rozešli smírně s Makedonií po bezbrankovém poměru. Bělorusové tak obsadili čtvrté místo s jedenácti body a jejich manko na třetí místo Ukrajiny je nakonec hrozivých osm bodů. Makedonci si na konto připsali svůj čtvrtý bod, i tak ve skupině C obsadili poslední šesté místo, skončili totiž i za Lucemburskem.

Hosté se sice na papírově největšího outsidera skupiny bodově dotáhli, jenže nakonec za ním kvůli vzájemným zápasům těsně zaostali. Pondělní duel neměl žádný náboj, oba soupeři se v ofenzívě trápili a diváci se nedočkali v celém zápase jediné gólové možnosti z pokutového území. Bělorusko sice mělo míč častěji ve svém držení, jenže v průběhu prvního poločasu ani jednou na defenzívu soupeře nevyzrálo.

Makedonie se snažila hrozit z rychlého protiútoku, nicméně nadějné akce většinou končily po nepřesné finální přihrávce. První nebezpečnější šance byla k vidění až v 53. minutě, kdy se po centru z pravé strany dostal k hlavičce na hranici brankového území Hardzjajčuk, jenže nakonec zamířil vysoko nad.

O čtyři minuty později vystřelil na druhé straně z dobrých pětatřiceti metrů Tričkovski a jeho tečovaný pokus nakonec orazítkoval tyč. Hosté to i nadále zkoušeli ze střední vzdálenosti, v 66. minutě vypálil velmi tvrdě z hranice pokutového území Trajkovski a brankář Harbunow vyrazil jeho střelu na rohový kop.

O tři minuty později zvonila konstrukce branky i na druhé straně. Z osmnácti metrů se nikým neatakován odvážil ke střele Palicevič a jeho bombu zastavilo až břevno. V závěrečné dvacetiminutovce se oba výběry soustředily především na kvalitní defenzívu a ani jeden z nich nechtěl udělat chybu, ke změně skóre tedy nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
arsavin

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele