Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
28.03.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Malta 2:0

Ázerbájdžán na pátý pokus získal své první body v kvalifikaci. Před vlastními fanoušky skolil Maltu 2:0, a to zásluhou trefy Cavida Hüseynova ze začátku první půle a Dimitrije Nazarova ze závěru druhé. Zároveň si nový domácí stratég Robert Prosinečki odbyl hned na úvod velmi povedenou premiéru.

Hosté v minulém utkání šokovali Bulharsko, na jehož půdě uhráli remízu 1:1. Tentokráte však na soupeřovu obranu recept nenašli. Určitě na jejich pohodě nepřispěla rychlá branka Hüseynova ze 4. minuty. Skvělou práci přitom na pravé straně odvedl Äläsgärov, který dokázal odcentrovat přesně na hlavu svého spoluhráče.

Nicméně Marťané mohli srovnat jen pár chvil na to. Za obranou se trestuhodně objevil Effiong, který se řítil sám na brankáře Agayeva, ten však předvedl fantastický zákrok a míč vyrazil do bezpečí. Jinak byl Ázerbájdžán přece jenom o něco lepším týmem. A například Nadirov po otočce vypálil z dobré pozice nad.

Činit se musel následně i gólman Hogg, který dobře zastavil Ismayilova, v závěru první půle se ještě v jedné slibné příležitosti objevil Gurbanov, jeho hlavička po rohovém kopu ale skončila jen opravdu těsně nad břevnem. Hostující celek zabral vlastně až v posledních minutách, kdy už bylo asi pozdě.

Skórovat se pokusil Pisani, jenže gólman Agayev byl nakonec proti, a asi nejblíže vyrovnání byl Fenech, jehož centr z rohového čtvrtkruhu skončil k překvapení všech na tyčce. V nastavení týmu Prosinečkiho pojistil tři body Nazarov, jenž si zpoza vápna narovnal míč na pravačku a usměrnil ho přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
adoxx

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele