Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
03.09.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Chorvatsko 0:0

Chorvatsko překvapivě nestačilo na domácí Ázerbájdžán tak, jak by si před utkáním nejeden fanoušek myslel. Chorvatský celek se sice opíral o zvučná jména a na dálku soutěžil o první místo s Itálií, avšak branku vstřelit nedokázal. Klesl tak na druhou příčku. Domácí tým je stále na pátém místě s pěti body.

Chorvatský tým dnes večer doslova převálcoval domácí ekipu množstvím šancí a střel, jenže gól nevstřelil ani jeden. Hosté přijeli v poměrně očekávané sestavě, která se opírala především o silnou středovou linii. V ní působili pánové Badelj, Modrić, Pjaca, Rakitić a Perišič, kteří podporovali jediného hrotového útočníka Maria Mandžukiće. Před brankářem Subašićem se objevili Vrsaljko, Ćorluka, Vida a Pranjić. Domácí se spoléhali na pětičlennou zálohu v podání Garajeva, Ismajilova, Amirkulieva, Nazarova a Qurbanova, před kterými nastoupil útočník Kurbanov.

Od prvních minut Chorvaté jasně udávali tempo a ukazovali, kdo že bude na hřišti pánem. O první nepříliš razantní střelu se pokusil Mario Mandžukić, ale míč se mu svezl po nártu. Další ránu si vyzkoušel Ivan Perišić, jenže ani on nestřílel přesně. Po další akci Luky Modriće hlavičkoval Mario Mandžukić, který mířil těsně vedle. Brankář Subašić příliš práce neměl. Jen dvakrát za první půlhodinu jej vyzkoušel Dimitrij Nazarov. Pokaždé si však Subašić bez větších obtíží poradil.

Brankář Ağayev musel ve 29. minutě zastavit krásnou ránu Ivana Perišiće, který pálil k tyči. Ağayev se k ní přesunul včas a míč s obtížemi vyrazil! Chorvaté si z domácí svatyně udělali soukromou střelnici a posílali na ni jeden projektil za druhým. Po dalším pokusu Perišiće neprostřelil domácího gólmana ani Šime Vrsaljko. Krátce před koncem jednostranně hrané první půle předvedli hostující hráči krásnou a rychlou akci, když míč ze strany nacentroval Ivan Perišić. Před bránou hledal Maria Mandžukiće a ten se málem k zakončení dostal. Jenže na poslední chvíli se před ním zjevil Quarayev a míč mu odkopl pryč.

Do druhé půle vstoupil poněkud překvapivě aktivněji domácí Ázerbájdžán, který se odhodlal vylézt ze své obranné ulity a začít zlobit chorvatskou obranu. Nazarov obdržel přihrávku od spoluhráče a krásně technicky pálil. Brankář Subašić však na vše dopředu viděl a stihl zareagovat. Z náhlého protiútoku se Chorvati ocitli v brejku, který táhl rychlík Ivan Perišić. Nocá posila Interu Milán odehrála skvělé utkání a nechyblo jí mnoho, aby její centr skončil brankou. Zastavila jej totiž až branková konstrukce!

K dalšímu míči se ve vápně dral Mario Mandžukić, na kterém je sice vidět obrovská chuť hrát, jenže schází mu střelecké štěstí. To potvrdila někdejší opora Bayernu Mnichov také dnes, když pálila vedle. Chorvatský tým vyslal do středu zálohy Matea Kovačiće, který měl souhře dodat rychlost. Právě nový hráč Realu Madrid se octil na kraji vápna, dostal zde míč a vypálil. Mířil však těsně vedle a doteď si to asi vyčítá! Z následného protiútoku pálil Ismajilov, který nejprve obehrál bránícího protihráče, jenže jeho střele chyběla přesnost.

S přibývajícím časem se hra Chorvatů stala nervózní a stereotypní. Hostům nelze upřít snahu a jejich střelecký den pokračoval ve stejném tempu, jenže jim dnes chyběla větší přesnost. Mario Mandžukić snadno obehrál protihráče a vypálil, jenže jeho rána nenadělala Ağayevovi žádné problémy. A neujala se ani akce Pjacy, který symbolicky završil dnešní duel - nepřesně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Chorvaty by to nemel byt problem tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

doufam v x , tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas 6=0 Tentokrát kvůli podmínkám tipuju 3=0 (pro chorvaty)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele