Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
11.10.2014 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Arménie - Srbsko 1:1

Srbským fotbalistům se sice nepodařilo zahájit kvalifikační jízdu výhrou, za remízu na arménské půdě se však nejspíš příliš zlobit nebudou - vyrovnávali totiž až v poslední minutě a navíc dokázali přežít penaltu..

Do papírově vyrovnaného utkání vstoupil srbský tým lépe, Arménům ale rychle rostlo sebevědomí a čtvrt hodiny před koncem otevřel skóre svým prvním mezinárodním gólem Robert Arzumanjan. Krátce poté mohl z pokutového kopu zvyšovat Marcos Pizzelli, brankář Vladimir Stojković se ale vytasil s rozhodujícím zákrokem; v poslední minutě pak vyrovnával Zoran Tošić.

Svěřenci Dicka Advocaata byli v úvodních minutách aktivnějším celkem, pozorně bránící Arménie jim však dlouho odolávala. Teprve ve 28. minutě se hosté poprvé dostali do gólové šance - Zdravko Kuzmanović, který se na hřiště dostal za zraněného Lazara Markoviće, vypálil z úctyhodné dálky, gólman Roman Berezovskij si ale se situací poradil a vyrazil míč na roh. Po něm se k hlavičce z nebezpečné pozice dostal Branislav Ivanović, bránu však netrefil.

Na druhé straně se jako první osmělil Pizzelli, jehož střelu pohotově vyrážel Stojković. Po matné úvodní půlhodině se arménský tým hodně zlepšil a herní převahu si přenesl i do druhého dějství, v jehož začátcích Srby vyloženě zatlačil; největší šanci měl po Pizzelliho rohu Artur Sarkisov, Stojković ale zasahovat nemusel.

17 minut před koncem pak domácí vstřelili první gól; na počátku byl Pizzelliho napůl odvrácený roh a následný přesný centr Tarona Voskanjana, na konci hlavička svátečního střelce Arzumanjana. Za stavu 1:0 se Arménie mohla soustředit už pouze na obranu; to by papírově neměl být problém, jenže v hlavách hráčů se dost možná promítaly výjevy z prvního duelu v Dánsku, kde také vedli 1:0 a nakonec prohráli 1:2.

Tentokrát proto zvolili o něco ofenzivnější přístup a po Harojanově brejku musel zasahovat Stojković. Vypadalo to, že se aktivita i za vedoucího stavu Arménii dokonale vyplatí - Mitrović fauloval ve vápně Sarkisova a Pizzelli tak dostal jedinečnou šanci pojistit náskok z penalty. Hrdina Stojković však jeho střelu vyrazil. V poslední minutě pak Tošićova technická střela zapadla za Berezovského záda a bylo vyrovnáno.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Arménie 1:3 Srbsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele