Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
11.10.2015 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Arménie - Albánie 0:3

Albánští hráči se poprvé v historii probojovali na velký šampionát. V závěrečném zápase jim stačilo porazit venku Arménii a tenhle cíl bez větších problémů splnili. O dva body se tak nakonec dostali před Dánsko na druhé místo, zatímco na jejich konkurenta zbyla jen baráž. Domácí ve skupině skončili na posledním místě.

Balkánská země letos prožívá asi nejúspěšnější rok ve své historii. Nejenže její reprezentace nebude chybět na EURO ve Francii, zároveň se také na klubové úrovni díky Skënderbeu Korcë prezentuje vůbec poprvé v základních skupinách evropských pohárů. Na mezinárodní úrovni se Albánie mimochodem objevila jen dvakrát. V roce 1982 na evropském šampionátu do 18 let a v roce 1994 do 16 let.

Jedině výhra zajišťovala Albánii přímý postup, jakýkoli jiný výsledek by jí přisoudil baráž. Arméni na závěr této kvalifikace chtěli potěšit své fanoušky dobrým výkonem a po očku pokukovali po svém prvním vítězství. V prvních deseti minutách měli více míč na kopačkách, hostující brankář Berisha musel likvidovat střelu Movsisjana.

Jenže následně měli domácí velkou smůlu. Brankář Kasparov dokázal vyrazit pokus Bashy před sebe a záložník Hovhannisjan ve snaze odkopnout míč do bezpečí pod tlakem jednoho ze soupeřů nakonec s balónem doklouzal až za vlastní brankovou čáru. Ve 23. minutě pak hosté navýšili vedení.

Djimsiti tečoval na hranici malého vápna přímý volný kop, a protože Kasparov si tentokráte nepohlídal bližší tyčku, opět byl překonán. Mchitarjan s Pizzellim se snažili dvougólové manko stáhnout, nicméně svoje šance neproměnili. Osm minut před koncem bylo definitivně rozhodnuto, to když se ke Sadikuovi odrazila přihrávka Roshiho, kterou dorazil do sítě.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
cepinzcegamy

1:0 snad

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
arsavin

Chci na Euru Dány

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
arsavin

Skoro všichni věří domácím..To by bylo fajn, ale já tipuju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele