Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
09.10.2014 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Anglie - San Marino 5:0

Angličané si na známé půdě poradili s outsiderem ze San Marina poměrně snadno. Brankář Simoncini tahal míč ze sítě celkem pětkrát, o góly se podělili Phil Jagielka, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Andros Townsend a také Alessandro Della Valle, autor vlastní branky.

Angličané se od prvních minut hnali do útoku a nechtěli nic ponechat náhodě. Přeci jen, nízké skóre proti San Marinu - a nedej bože remíza - by bylo považováno za jednoznačnou blamáž a národní tragédii. Tragédie ale spíše vystihovala úvodní počínání hostí, kteří zmateně pobíhali kolem vlastní šestnáctky. Angličanům vlastně vše dost usnadňovali vlastními a často triviálními chybami. Jako v páté minutě, když Simoncini nahrával "malou domů" a Marcin Borski pískal. Ani pokus Waynea Rooneyho se ale mezi tři tyče nevešel.

Po patnácti minutách klidné rozehrávky, kdy hráči Albionu kontrolovali utkání i balón, se do zakončení prohnal Raheem Sterling, který se objevil sám před brankářem. Toho ale neprostřelil a i kdyby se mu to povedlo, jeho radost by byla zbytečná, neboť mladík z Liverpoolu se nacházel v ofsajdu.

Angličané se dostali k zahrávání rohového kopu, který se stal San Marinu osudným. Po centru ze strany se totiž ve vápně nejlépe zorientoval Phil Jagielka, kterého protivník neustrážil, a poslal míč hlavou do opuštěné brány - 1:0.

O Angličanech se říká, že jsou zrozeni k vládnutí a obětem. V dnešním zápase to byla spíše první část úsloví, protože domácí ve Wembley naprosto dominovali. Po rychlém útoku mohli přidat druhou branku, když ofsajdová past sklapla naprázdno a Welbeck s Hendersonem se dostali až před brankáře Simonciniho. Toho ale nepřekonal ani jeden.

Sterlingovy rychlé nohy motaly hlavy obráncům San Marina, které mohl potrestat i Danny Welbeck. Střelec Gunners ale narazil na pozorného brankáře Simonciniho. I ten však byl krátký na střelu Waynea Rooneyho. Selva totiž fauloval ve vlastní šestnáctce a sudí Borski neváhal. K pokutovému kopu se postavil zkušený Rooney a proměnil šanci ve druhý gól.

Manažer Roy Hodgson viděl, že je čas dát příležitost novým hráčům, protože soupeř nekladl žádný odpor. I proto se na hřiště dostali Adam Lallana a Alex Oxlade-Chamberlain. První jmenovaný vybojoval pro domácí rohový kop, po němž už se Anglie mohla radovat. Pět minut po změně stran se totiž prosadili potřetí. Oxlade-Chamberlain vybojoval míč na kraji šestnáctky, nahrál pod sebe na nabíhajícího Dannyho Welbecka, který neměl problém se vstřelením další branky - 3:0.

Do další skvělé šance se dostával Wayne Rooney, který však nepřekonal pozorného brankáře Simonciniho a s lobem neuspěl. K další ráně tímto směrem se dostal střídající Alex Oxlade-Chamberlain, který dokonce Simonciniho prostřelil, ale sudí Borski na radu svého asistenta gól neuznal z důvodu domnělého ofsajdu.

Simoncini si dnes musel připadat jako hlavní cíl veškerých ran Angličanů, protože byl v neustálé permanenci. Dvacet minut před koncem utkání sice vychytal laxně zakončujícího Waynea Rooneyho, ale sotva předvedl bravurní zákrok, byl svými obránci ponechán na holičkách. Střídající Andros Townsend totiž skvělou ranou před vápnem prostřelil žalostně vypadajícího brankáře San Marina počtvrté.

Rooney dostal nahrávku do šestnáctky, chtěl nacentrovat pod sebe, ale jeho centr byl lehce tečován Della Vallem - 5:0. Anglii chtěl udělat radost také Oxlade-Chamberlain, ale nerozuměl si s Rooneym. San Marino mohlo inkasovat ještě jednou, ale střelu Androse Townsenda vykopl z brankové čáry Brolli. Albion mohl skórovat ještě jednou, ale Milner ani nadvakrát neprošel do vápna.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

O výhře Anglie nemůže být pochyb. Tip: 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...5:0

Reagovat
vanGomm

Anglie vyhraje.Ovšem kurz 1,00 ,proč to vůbec vypisují?

Reagovat
smazaný uživatel

No prave,vubec nejsou vypsane hc...minimalne 3:0 to bude urcite

Reagovat
vanGomm

V minulé kval.je Anglie porazila 5:0 a 8:0.Takže se dá s velkou pravděpodobností očekávat podobný výsledek i v tomto zápase.Kouknul jsem na poslední tři kval.(MS 2014,EURO 2012,MS 2010) a mají bilanci 0 0 30 2:154 0 bodů.V prům.tedy inkasují 5-6 gólů na zápas.V minulosti je npř. Holandsko porazilo 11:0 a NSR dokonce 13:0.Poměrně dobře jim v tomto sekunduje Andorra 0 0 30 4:94 0 bodů.Dost možná,že by na ně stačil i některý tým naší II.ligy.

Reagovat
DieFohlenBMG

v tipaci typek vsadil 200 litrů na anglii s kurzem 1,01

Reagovat
smazaný uživatel

No tak vyhraje 2000...alespon si vydela zadarmo na noc s nejakou prostitutkou

Reagovat
DieFohlenBMG

dá se říct, že už vyhrál :

Reagovat
EverlastD

8:0

Reagovat
Devil

4:1

Reagovat
hradec

Anglie 7:0 San Marino

Reagovat
Fabregas@ole

V pravděpodobné sestavě Theo Walcott? Really?

Reagovat
Ranoth

oba gol tutovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele