Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
13.10.2014 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Andorra - Izrael 1:4

Fotbalisté Izraele dokázali navázat na minulé úspěšné vystoupení na Kypru a tentokráte si odvezli tři body z půdy outsidera z Andorry po výsledku 4:1. Domácí kousali v prvním poločase a dokonce po rychle inkasované brance dokázali srovnat z pokutového kopu, ovšem ke konci první půle se znovu dostali do vedení a svůj náskok pojistili v závěrečné desetiminutovce. Izrael je druhý a zatím neztratil ani bod, Andorra poslední se skóre 2:12.

Favorizovaní hosté vlétli do utkání naprosto skvěle a po necelých třech minutách se dostali do vedení. Hrdinou tohoto utkání se stal Omar Damari, který vsítil hattrick a byl také autorem úvodní trefy. Po rychlém protiútoku se dostal k míči na pravé straně a krásným lobem z ostrého úhlu umístil balón ke vzdálenější tyči, od níž se štěstím odrazil balón do branky. Nicméně hosté se z vedení dlouho neradovali a o deset minut později byl nařízen pokutový kop pro domácí.

Kapitán Ildefons Lima byl v pokutovém území přistrčen a sám pak penaltu s přehledem proměnil, když gólmana Marciana poslal na druhou stranu. Poté se hrálo více jak dvacet minut vyrovnaně, ovšem Izrael držel míč častěji ve své moci a ve 41. minutě se dostal opět do vedení. Na levé straně se uvolnil Ben Haim II a zpětnou přihrávkou před brankou našel Damariho, který se zblízka trefil mezi nohy gólmana Pola a míč zapadl do sítě.

Ihned na to vystřelil ze střední vzdálenosti Biton a Pol dokázal u tyče jeho ránu vyrazit. Po změně stran mohl Damari dovršit svůj hattrick, ale ten po centru Meshumara pálil z otočky těsně vedle. V 55. minutě se po narážečce ocitl Zahavi v tváří tvář Polovi, avšak zblízka ho nedokázal překonat. Necelou čtvrthodinu před koncem byl znovu velmi nebezpečný Damari, jenže ten z osmi metrů zcela sám nepochopitelně domácí svatyni přestřelil.

Damari se přeci jen dočkal v 82. minutě, kdy po přihrávce Natcha z hranice pokutového území udělal elegantní otočku a pak ze středu z deseti metrů uklidil balón k levé tyči. V páté nastavené minutě pak Pola nejprve nepřekonal Tomer Hemed, následně vychytal i střídajícího Shechtera, jenomže pak ho fauloval. K penaltovému puntíku se postavil Hemed, a i když Pol vystihl směr střely, tak na balón směřující k pravé tyči nakonec nedosáhl - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
vanGomm

Izrael minule vyhrál a hraje opět venku,ale zde udělám samozřejmě vyjímku a tipnu 2.Totiž tyto týmy a Andorra do nich patří by o účast ve skupině měly hrát předkola.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Adhol

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele