Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
28.03.2015 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Andorra - Bosna a Hercegovina 0:3

Bosna a Hercegovina slaví hrdinu Edina Džeka! Hráč Manchesteru City vyslal manažerovi Pellegrinimu jasnou zprávu, když dnes v podstatě sám zařídil demolici bezbranné Andorry. Džeko se trefil třikrát díky němu si Bosna připsala tři body. Stále však je teprve na pátém místě. Andorra je bez bodu za ní.

Bosna a Hercegovina prožívá velmi špatný start do soutěže a před utkáním měla na kontě jen dva body. Dnes musela vyhrát a podařilo se jí to především díky dvěma hráčům. Nejvíce snad střelci Edinu Džekovi, který zaznamenal hattrick. A jeho dvornímu nahrávači, kterým byl Senad Lulić z římského Lazia. Ten měl nohy ve všech třech brankách svého celku. Domácí Andorra dokonce ani jednou nevystřelila na bránu.

První minuty dnešního klání byly spíše opatrné a i když se Bosna snažila prosadit, nemohla najít správnou cestu ke vstřelení branky. Známkou toho, jak by to mohlo jít, byla hlavička pozorného Zukanoviće, která ale postrádala přesnost. Neustále se hrálo na polovině Andorry, která snad všechny snahy o útočení nechala už v šatně. Bosna svou dominanci potvrdila také gólově, když se po 13 minutách prosadil Edin Džeko. Někdejší střelec Teplic dostal skvělou nahrávku do druhé vlny od pozorného Luliće a krásnou ranou propálil vše před sebou - 1:0.

Džeko krásnou kolmicí za obránce hledal Višču. Ten míč ještě stihl na hrací ploše, ale vybojoval jen autové vhazování. Po půl hodině hry se do zakončení dostal také veterán Vedad Ibišević, ale trochu překvapivě zmatkoval a nakonec poslal míč několik metrů nad břevno! Další ránu si na své konto připsal Bešić, který ale mířil těsně vedle tyče. Dvě minuty před koncem první půle se do hlavičky položil Vedad Ibišević, ale scházelo mu několik centimetrů. Takto jen míč odskákal do zámezí a mnoho škody nenadělal.

Ve druhém poločase byl k vidění podobný scénář. Bosna a Hercegovina stále tlačila a hrála prim, na Andorru zbyly druhé housle bez snahy o ofenzívu. Dvě minuty po změně stran se do míče opřel Spahić, ale jeho zakončení nemohlo slavit úspěch. Ten znamenala až akce Senada Luliće, který potáhl míč po straně a s hlavou nahoře si všiml nabíhajícího Edina Džeka. Zkušenému střelci stačilo jen nastavit kopačku a Bosna vedla o dvě branky!

O dalších dvanáct minut později se Bosna prosadila ještě jednou. A opět na tom mělo zásluhu hvězdné duo. Senad Lulić nahrál ve vápně volnějšímu Edinu Džekovi a ten v polopádu a trochu v záklonu poslal mí krásnou ranou do sítě brankáře Ferrana Pola potřetí!

Dva následné centry od Miralema Pjaniće nebyly úspěšné. První z nich zastavila zeď domácího celku, na druhý nikdo ze spoluhráčů nezareagoval adekvátně a dostatečně rychle. Ke střele několik metrů za pokutovým územím se dostal Marcio Vieira, ale bránu minul o několik metrů. Patnáct minut před koncem utkání se do zajímavé střelecké pozice dostal Višća, který navíc ještě míč otřel o protihráče, ale brankář Pol si nakonec poradil a míč vyrazil!

Bosna nakonec trochu polevila, ale s tímto stavem si mohla dovolit šetření sil. Na závěr další branku nepřinesla ani střela, kterou ze svých kopaček vypustil Medunjanin, protože mířil těsně vedle tyče. Po třech minutách nastavení se nakonec raduje hostující Bosna.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:5

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
arsavin

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

dzeko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele