Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
10.10.2015 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Andorra - Belgie 1:4

Fotbalisté Belgie dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trpaslíka z Andorry a po výhře 4:1 si zajistili přímý postup na evropský šampionát, v tuto chvíli jsou na vedoucí pozici s dvaceti body a před třetí Bosnou mají nedostižný šestibodový náskok. Na závěr kvalifikace se utkají s Izraelem a pokud zvítězí, tak si zajistí první místo ve skupině B. Andorra je v tabulce na jasně posledním místě s nulovým bodovým ziskem a se skóre 4:34.

Favorizovaní hosté si už v prvním poločase vytvořili dvoubrankový náskok, a i když domácí snížili zhruba pět minut po přestávce, tak dvě další branky Belgie během osmi minut definitivně tento duel rozhodly. Diváci se rozhodně mohli bavit pohledným fotbalem, k vidění byly dokonce tři pokutové kopy. Hosté poprvé zahrozili ve 13. minutě, do šance se dostal ostrostřelec anglického Manchesteru City Kevin De Bruyne.

Ten vypálil z přímého volného kopu a jeden z bránících hráčů ještě míč přizvedl, brankář Pol ho s vypětím všech sil vytěsnil do bezpečí. O tři minuty později vypálil velmi tvrdě z hranice pokutového území Mertens a Pol famózně konečky prstů vyškrábl balón alespoň na rohový kop. Za další tři minuty otevřel skóre utkání Radja Nainggolan, který si naběhl blíže do středu a překrásnou ranou z více jak pětadvaceti metrů zamířil přímo k pravé tyčce.

Hosté se znovu ozvali zhruba deset minut před přestávkou. Po přihrávce Mertense a následné narážečce Laurenta Depoitreho vystřelil z úhlu De Bruyne a trefil levou tyč. Stejný hráč však navýšil vedení svého výběru ve 42. minutě, když se postavil k přímému volnému kopu z téměř třiceti metrů a balón nádherně zakroutil k bližší tyči, Pol ani tentokráte brance nezabránil. Belgičané zahrozili do přestávky ještě jednou, jenže hlavičku Depoitreho skvěle zlikvidoval Pol.

Domácím svitla naděje na bodový zisk v 51. minutě, kdy Vertonghen fauloval na pravé straně pokutového území unikajícího Sáncheze, dostal žlutou kartu a následný pokutový kop s přehledem proměnil Ildefons Lima střelou po zemi do protipohybu brankáře Mignoleta. Hostům vrátil dvoubrankové vedení Eden Hazard o pět minut později. Ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Vieira a Hazard chladnokrevně zakončil kolem Pola.

V 64. minutě pojistil vedení hostů Depoitre, který si po centru Mertense z pravé strany naběhl na hranici malého brankového území a ze vzduchu sklepl balón ke vzdálenější tyčce - 1:4. Belgie zahrozila do konce zápasu ještě jednou, když ve vápně zahrál rukou střídající Riera a míč na si penaltový puntík opět postavil Hazard. Ten ale nezakončil dobře, mířil po zemi doprostřed branky a domácího strážce tentokráte nepřekvapil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A hura do Francie ...tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
veikko

0:6

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele