Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina I
29.03.2015 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Albánie - Arménie 2:1

Fotbalisté Albánie zvládli důležité utkání v souboji o postup na evropský šampionát, ovšem jejich vítězství 2:1 se nerodilo vůbec lehce. Hosté z Arménie totiž ještě čtvrthodiny před koncem vedli 1:0, avšak poté dvakrát inkasovali během pěti minut. Domácí se bodově dotáhli na konkurenční Dány. Se sedmi body jsou zatím velkým překvapením skupiny I. Arménie naopak získala ve čtyřech duelech jen jeden bod a ve zbývajícím průběhu to bude mít obtížné.

Přitom hosté se dostali do vedení už ve 4. minutě ze své první vážnější akce. Skvěle to udělal Henrik Mchitarjan, který ustál souboj na hranici pokutového území a po úchvatném sólu přihrával z levé strany před branku, kde balón snadno uklidil ke vzdálenější tyčce Jura Movsisjan. Po čtvrthodině hry se poprvé ozvali domácí, když po pasu Agolliho hlavičkoval těsně vedle Xhaka. O tři minuty později byli domácí znovu blízko vyrovnání.

Po dalším skvostném pasu Agolliho hlavičkoval nikým nehlídán ze tři metrů Agrashi, ale o pár decimetrů hostující branku minul. Deset minut před přestávkou se do obrovské příležitosti dostal Cikalleshi, jenže v jasné pozici poslal balón pouze do pravé tyče. Stejný hráč zahrozil v první nastavené minutě úvodního dějství, kdy hlavičkoval zhruba z osmi metrů a gólman Berezovskij dokázal míč zlikvidovat na brankové čáře.

Po změně stran hosté zpřesnili svou hru a náskok mohli pojistit krátce po hodině hry. Z více jak třiceti metrů zkusil technicky vypálit Pizzelli a balón letěl zhruba o půl metru nad horní tyčku. Jeden z klíčových momentů byl k vidění přesně dvacet minut před koncem. Hovhannes Hambardzumjan se dopustil nedovoleného zákroku v blízkosti půlící čáry a byl vyloučen. V 73. minutě trefil podruhé v zápase tyč Cikalleshi po kroucené ráně z osmnácti metrů.

Albánie se dočkala zaslouženého vyrovnání v 77. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko odcentroval Xhaka a míč do sítě dopravil hlavou Mergim Mavraj - 1:1. Hrdinou tohoto zápasu se nakonec stal v v 81. minutě tradiční střelec Shkëlzen Gashi. Na levé straně pokutového území to udělal skvěle střídající Lenjani a poslal pas na zadní tyč, kde hlavou zblízka dopravil balón do branky šestadvacetiletý záložník Basileje.

V poslední minutě tohoto střetnutí mohl vyrovnat Andonian. K němu prošel míč po rohovém kopu a měl na zadní tyči dostatek času vystřelit, jenže před odkrytou brankou orazítkoval jen bližší tyč a Albánie proto dosáhla na nesmírně důležité tři body.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
veikko

Oba týmy mám rád, ale Gashi Arménii sestřelí. 2:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie po dlouhé době získá tři body. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele