Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
07.09.2010 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Švýcarsko - Anglie 1:3

Anglie úspěšně navazuje na výkony z kvalifikace o MS 2010 a po zápasech s Bulharskem a Švýcarskem se může pyšnit šesti body a skóre 7:1. Trenér Fabio Capello tak se svým týmem umlčuje kritiky a míří na ME 2012.

V základní sestavě Albionu nechyběl Rooney a byl to právě on, kdo brzy otevřel skóre. Útočník Manchesteru United se trefil v desáté minutě po přihrávce od Glena Johnsona a ukončil tak své téměř roční čekání na reprezentační gól.

Radost Angličanů ovšem netrvala příliš dlouho, branku sice nedostali, ze hřiště ovšem musel zraněný Walcott, jehož nahradil Adam Johnson.

Anglie byla lepším týmem a o majiteli tří bodů mohlo být jasno už po první půli. Smutným hrdinou se v tomto případě stal autor hattricku do sítě Bulharska Defoe, jemuž se tentokráte nedařilo. Nejprve si po chybě švýcarské obrany nedokázal zpracovat pas od Gerrarda, následně nezasáhl dobře zpětnou přihrávku od Johnsona a nakonec neproměnil svou individuální akci.

Domácí se do zápasu dostávali pomaleji a o první vzruch před anglickou brankou se svou střelou postaral Degen. Na druhé straně zkoušel štěstí Adam Johnson, stejný hráč pak na začátku druhé půle pálil z první mimo.

Mezi střelce se pokoušel zapsat i Glen Johnson, jehož vychytal Benaglio. Následně Angličanům několikrát zatrnulo. Po dvou centrech nebyl nejjistější Joe Hart, svou akcí pak anglické obraně nadělal problémy Frei.

Důležitý okamžik přišel v 65. minutě, již jednou napomínaný Lichtsteiner fauloval Milnera a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Hosté přesilovku využili poměrně brzy, v 69. minutě je měla uklidnit branka Adama Johnsona. Ovšem Švýcarsko se nevzdalo a zásluhou gólu Shaqiriho se vrátilo do hry.

Na zvrat ani na vyrovnání ovšem oslabení domácí už neměli síly a v závěru navíc potřetí inkasovali, když dal pečeť na anglické vítězství Bent.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
cresposuper

1-0

Reagovat
jhony16

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

tady moc golů nepadne -2,5g

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tezky zapas....tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

bude už fit Lampard a Terry?

Reagovat
mithro

Roooooney gol finally

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard, Terry, Ferdinand a Carragher kde su? :D alebo Crough ?? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard,Terry a Ferdinand nejsou fit a Carra tam nemá co dělat...navíc se počítá do budoucna se stopery G.Cahillem,Dawsonem,Jagielkou,Lescottem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele