Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
07.09.2010 20:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Švédsko - San Marino 6:0

Švédsko splnilo povinnost a doma tenisovým výsledkem zdolalo outsidera ze San Marina. Dvě branky dal Zlatan Ibrahimovič, výsledek nakonec nepoznamenalo ani brzké vyloučení Mellberga.

Nová posila AC Milán se poprvé prosadila už v sedmé minutě a uklidnila tak favorita. Ibrahimovič si zpracoval dlouhý pas Källström, pokryl si míč před dotírajícími obránci a otevřel skóre.

Hosté šli do kabin s tříbrankovým mankem, přestože v první půli dali dvě branky. Ve 12. minutě centroval Larsson a míč si do vlastní sítě srazil Davide Simoncini. O čtrnáct minut později pak po centru Källströma nasměrovalo míč do špatné svatyně jeho dvojče Aldo Simoncini. Pro toho šlo o hořký moment, jelikož v první půli se zaskvěl proti šancím Bajramiho, Källströma a Toivonena.

Švédové přes tříbrankové vedení nemohli být v prvním poločasem maximálně spokojeni, ve 34. minutě totiž fauloval obránce Mellberg a putoval předčasně pod sprchy.

Během poločasové přestávky nahradil ofenzivního Toivonena obránce Granqvist a byl to právě on, kdo se v 51. minutě prosadil po rohovém kopu a zvýšil na 4:0.

O osudu utkání bylo jasně rozhodnuto a v závěru padly ještě dvě branky. V 77. minutě se podruhé v zápase prosadil Ibrahimovič, v poslední minutě pak výsledek pečetil Berg.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
cresposuper

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

San Marino dostane tak 6-0... kdyby se jim podařilo dát gól, bylo by to pro ně úžasný

Reagovat
smazaný uživatel

formalita..4:0,5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele