Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
29.03.2011 19:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Moldavsko 2:1

Národní tým Švédska potvrdil na domácím hřišti proti Moldavsku roli favorita a po ne úplně přesvědčivém výkonu dokázal vyhrát těsně 2:1. Díky tomuto vítězství si Švédsko drží v tabulce skupiny E třetí pozici s 9 získanými body ze tří zápasů. Šance na boj o baráž se naopak ztenčila pro reprezentaci Moldavska.

Švédsko se díky vítězství dotáhlo na bod za druhé Maďarsko. Severský celek má však dvě utkání k dobru a dá se tak očekávat, že se dostane před Maďary. Nedostižné je pouze první Holandsko, které má nyní na čele šestibodový náskok. Reprezentace Moldavska má z pěti zápasů zisk šesti bodů a prakticky už nemá moc šancí vybojovat alespoň baráž.

Domácí tradičně začali hrou na jednoho klasického útočníka a Zlatan Ibrahimovič byl na hrotu nejnebezpečnějším hráčem Švédska. I přesto se mu gól v utkání vstřelit nepodařilo, ale šancí na jeho vstřelení měl několik. V úvodní půlhodině vystřelil Ibrahimovič na branku Namasca hned pětkrát. Jeho nejnebezpečnější pokus v úvodní půlhodině se odehrál ve 21. minutě, ve které přízemní střelou z hranice pokutového území jen těsně minul levou tyč branky hostí.

Největší hvězda tak byla nahrazena kupodivu obráncem. Ve 30. minutě centroval před branku Kim Kallstrom a na jeho balón si naskočil pravý bek Švédů Mikael Lustig, který přesnou hlavičkou uklidil balón do brány - 1:0. Hosté si v prvním dějství příliš zajímavých událostí nevypracovali. Za zmínku stojí snad jen střela Frunzy z 39. minuty, ale gólman Isaksson nemohl mít s jeho pokusem problémy.

Závěr poločasu mohl konečně patřit Ibrahimovičovi. Domácí zahrávali pokutový kop právě díky faulu na švédského ostrostřelce. Na značku pokutového kopu si balón postavil sám postižený a ani tentokrát nedokázal skórovat. Gólman Namasco vystihl stranu a jeho penaltu chytil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas velmi připomínal druhé dějství zápasu mezi Českou republikou a Lichtenštejnskem. Domácí se snažili útočit do bránícího Moldavska a nedokázali se prosadit přes přehuštěný střed hřiště a po stranách se také nedařilo. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky, ale ty také nepřicházely a tak se jednalo pro diváky o velmi nudnou pětačtyřicetiminutovku.

Za zmínku stojí střela Alexandra Suvorova ze 72. minuty, kterou pořádně vystrašil domácí obecenstvo, ale chyběl ji metr. Zajímavou příležitost měl také Kim Kallstrom, ale jeho akci zmařil pomezní rozhodčí, který signalizoval údajný ofsajd, který podle opakovaného záběru nebyl.

Pojistka v podobě druhého gólu přišla až v 82. minutě. Zlatan Ibrahimovič se uvolnil přes jednoho z hostujících obránců a naservíroval přesnou kolmici na Sebastiana Larssona, který bez problémů uklidil balón k tyči a zvýšil na 2:0. Hosté však stihli do konce utkání odpovědět. V 90. minutě unikl ofsajdové pasti nejaktivnější hráč Moldavska Alexandr Suvorov a dokázal snížit na 2:1. To už však na dělbě bodů nic nezměnilo a Švédsko získalo všechny tři za vydřené vítězství.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svedove musi vyhrat...to je povinnost..tip 1...2:0,3:0

Reagovat
smazaný uživatel

neni co resit 1

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko se s klidem dostane na 2. místo ve skupině. Moldavsko hraje venku utrápeně. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako naši, tak i Švédsko zvítězilo, ale výsledek je nemastný, neslaný.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že ibrahimovič nedal penaltu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele