Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
06.09.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Litva 1:0

Tento výsledek české reprezentaci takřka vůbec nepomohl. Z bitvy o baráž totiž sice vypadla Litva, ovšem Skotové díky vítězství stále visí za Bílkovým výběrem s pouhými dvěma body ztráty, což se ve dvou zápasech nemusí stahovat až tak těžko.

Skotský fanoušek přitom mohl klidně být dosti skeptický. Jeho tým v sobotu ztratil vitální vedení a do úterního existenčního zápasu šel navíc bez suspendovaných Browna a Millera či bez zraněných středních záložníků Adama a Robsona. Od první minuty tak v reprezentaci debutovali Bannan, Goodwillie a Cowie. A nevedli si špatně. Všichni tři se koneckonců okamžitě začlenili do prvních dvou šancí Skotů. Nejprve Bannan zpoza zadní tyče sklepával Bardsleyho centr pro Berru, jenž přepálil, a vzápětí Cowie vytěžil z Goodwillieho krátkého pasu jen další nepřesnou ránu. První zákrok si tedy brankář Karčemarskas připsal, až když Bannan centroval a Naismith v krkolomné pozici opatrně hlavičkoval.

Pořádnou příležitost ke skórování si Ostrované vypracovali až krátce před přestávkou. To když Labukasovu ruku zasáhl Bannanův centr z přímého kopu a kapitán Fletcher mohl kopat penaltu. S tou však naložil mizerně - pálil po Karčemarskasově levačce, kam se litevský golman zvládl natáhnout. Na Naismithovu střelu z 50. minuty už nicméně nárok neměl, takže Skotové tolik litovat nemuseli. Útočník Rangers se z halfvoleje opřel do krásného centru nezastavitelného Bannana a svůj pokus ještě pro jistotu otřel o vnitřek jedné z tyček.

Litevci si za celých 90 minut nevypracovali gólovou možnost, s přímým kopem z nadějného prostoru například Radavičius naložil tak, že míč poslal akorát do zdi. Kdežto Goodwillie na druhé straně ještě trestuhodně spálil příležitost ke zdvojnásobení náskoku.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé to bude, pokud Litva vyhraje, protože při naší předpokládané prohře se Španěly by pak byl duel Litva - ČR přímým soubojem o 2.místo

Reagovat
diastan

Remíza 1:1 a jsme na 99% v baráži :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti budou po zápase s námi nas*aní, Litva to odnese. 2:0.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Tipovat ale v současné kval. Litvu,tak to jde jen velice těžko.Vyhráli u nás a s Lichtenštejnskem ztratili 5 ze 6 možných bodů.Ovšem pokud má Litva také i svého "Rezka" a pustí-li ho Skotsko do vápna mohlo by to znamenat další spokojenost pro sázkovky.

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko se nachází ve velmi těžké situaci, postup do baráže jim uniká, forma je pryč, ale jejich pověstná bojovnost může přinést své, protože ani Litva nepřijíždí v nejlepším rozpoložení. Zápas to asi na pokoukání moc nebude, převládne určitě defenzíva. Pokud padnou góly, moc jich asi nebude. Reálná a pro nás nejlepší bude určitě remíza. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel Skotove pravdepodobne vyhraji..tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skotové proti ČR opět po většinu času pouze bránili a hrozili z brejků. Proti Litvě by však měli mít více ze hry. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko zlepšilo svůj výkon a bylo proti Litvě v Hampden Parku tím lepším týmem. Jejich výhra je zasloužená a to ještě trestuhodně zahodil Fletcher penaltu. Skotsko se tedy znovu přihlásilo do boje o baráž, což nám zrovna radost nedělá. A zároveň tímto definitivně vyřazují Litvu, která už zápasy pouze dohraje ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele