Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
07.10.2011 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Severní Irsko nestačilo na Estonsko a definitivně tak pohřbilo šance na účast v baráži

Severní Irové se sice v Belfastu ujali zásluhou Davise vedení, po změně stran ale o náskok přišli a v závěru Vassiljev svým druhým gólem v utkání výsledek otočil. Estonsko se tak posunulo na druhou příčku, oproti soupeřům má však odehrán zápas navíc.

Už úvod utkání naznačoval, že Estonci nepřijeli do Belfastu pouze bránit. Již ve třetí minutě chyboval Baird, k míči se tak dostal Kink, jenž následně ještě hledal Kruglova, z celé akce ale nakonec nic nebylo. Hráč Middlesbrough byl i nadále hodně aktivní, v desáté minutě musel proti jeho střele zasahovat Camp.

O chvíli později opětoval palbu na domácí straně McCann, z 25 metrů ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče. V další akci pálil Lafferty, jeho ránu Pareiko vyrazil pouze k Davisovi, a ten poslal svůj tým do vedení - 1:0. Před odchodem do kabin to ještě z obrovské dálky zkoušel McAauley, prostor tří tyčí však zasáhnout nedokázal.

Po obrátce se obraz hry změnil k nepoznání, byli to Estonci, kdo začal určovat tempo hry. A brankové příležitosti na sebe nenechali dlouho čekat, ale jak Kink, tek ani Zenjov nedokázali z dobrých pozic zamířit přesně. Na další možnost jsme si museli počkat až do 65. minuty. Piiroja našel přesným centrem ve vápně Zenjova, ten ale znovu selhal a nedokázal zamířit do černého.

V sedmdesáté sedmé minutě potom Cathcard stáhl v pokutovém území Vassileva a hostům se tak rázem naskytla jedinečná šance. Zodpovědnost na sebe vzal sám faulovaný a přesnou střelou srovnal na 1:1. Šest minut před koncem navíc ten samý hráč napřáhl z dálky a parádní ranou podruhé překonal Campa - 1:2. V posledním utkání tak Nigel Worthington pojede bojovat o prodloužení kontraktu do Pescary.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

situace v tabulce se vice zamota....tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Estonci ještě mají teoretickou šanci na baráž, ale pochybuju, že mají kvalitu na to, aby zabodovali na Ostrovech. 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

pred mesicem vyhrali 4:1 a ty napises ze pochybujes ze maji kvalitu zabodovat vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:8

Reagovat
smazaný uživatel

(0:0,0:0) 0:0

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

hmm...

tohle mě mrzí. Radši bych byl kdyby vyhráli sev.irové

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko ti asi ještě nikdy nehráli baráž, že? Letos mají blízko..

Reagovat
smazaný uživatel

vedel som prečo dávam X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele