Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
03.09.2010 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Albánie 1:1

Rumunsko nedokázalo v prvním kvalifikačním utkání přehrát Albánii a po remíze 1:1 si připisuje pouze bod. Domácí dlouho dobývali úpornou albánskou defenzívu, to se jim nakonec povedlo deset minut před koncem, jenomže konečné slovo měl Muzaka.

Domácí na Albánce doslova vlétli jako uragán a hned v první minutě mohli jít do vedení. Útočník Marica číhal sám před prázdnou brankou, ale míč k němu jen tak tak "nedoplul". Ihned na to neuspěl ani Niculae a Albánci rumunský nápor v úvodu utkání ustáli. Krásný fotbalový moment nabídl na jedné straně střílející Ciprian Deac a na straně druhé brankář Beqaj, který po Deacově ráně předvedl vynikající zákrok. Blízko vedoucí trefě byl i střílející Niculae, ten ale těsně minul branku. Rumuni měli větší převahu a Albánci se spíše bránili, jediná střela Dura stojí jakžtakž za zmínku, brankář Lobont s ní ale problémy neměl. Z přímého kopu se neprosadil Tamas, což se mohlo na druhé straně povést Skelovi, Lobont se však ani tentokrát příliš nezapotil. Nerozhodný výsledek v prvním poločase byl rozhodně úspěchem hostující Albánie.

Odpor Albánců nešlo zlomit ani ve druhém dějství, Maricovi se sice podařilo skórovat, ale jeho branka nebyla pro ofsajdové postavení správně uznána. Rumunsko nevedlo ani po neuvěřitelné šanci, kdy se z parádní pozice ukopl domácí forvard Niculae, jenž sice dostal míč za záda Beqaje, ale míč neměl rychlost a na brankové čáře jej odkopl do bezpečí jeden z bránících Albánců. Chudák Marica v této chvíli nemohl nic dělat, neboť stál v ofsajdu a tak jen očima kontroloval jak míč míří do branky a je vzápětí odkopnut do bezpečí. Rumunsku se nakonec přeci jenom podařilo skórovat, deset minut před koncem zahrávalo rohový kop, nejvýše do vzduchu se pověsil střídající Muresan, ale hlavičkoval jen do země a rovněž střídající Stancu špičkou kopačky dostal míč do sítě - 1:0.

Rumuni ale výsledek nedokázali udržet, po centru z levé strany udeřil hlavou Muzaka a srovnal na 1:1. Albánie dokonce sahala po třech bodech, Salihimu stačilo jen více zamířit k tyči a Lobont by byl bez šance. To se nestalo a oba celky si připisují po bodu. Konečná remíza 1:1 je pochopitelně ztrátou Rumunska, Albánie může být naprosto spokojena.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni by to doma meli zvladnout..tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Najväčší príživníci v EU si to rozdajú...

Reagovat
smazaný uživatel

v európe samozrejme, že nie v EÚ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele