Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
06.09.2011 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lucembursko - Albánie 2:1

Lucembursko dokázalo nečekaně přehrát Albánii a připisuje si tak první tři body v právě probíhající kvalifikaci. Abánie naopak ztratila byť už jen teoretickou možnost ucházet se alespoň o baráž.

Domácí začali od úvodního hvizdu s chutí a rozhodně nevypadali jako celek, který získal v dosavadním průběhu kvalifikace pouhý jeden bod. To, že se lucemburské bodové konto pravděpodobně rozroste se začalo naplňovat již ve 28. minutě. Bettmer předvedl pěknou individuální akci, na jejímž konci stálo bezchybné zakončení - 1:0.

Znásobit vedení pak mohl po půlhodině hry Mutsch, proti byl ovšem strážce hostující svatyně Ujkani. Ten samý hráč se musel činit i po změne stran, tentokráte proti střele Gersona. V 53. minutě musel trávník předčasně opustit hostující Agolli, ani to ovšem svěřence Josipa Kuze nepoložilo, ba naopak. Ke střele se prodral střídající Muzaka, pozorný Joubert ale svůj tým podržel.

Po hodině hry pak měl na kopačce vyrovnání Skela, ani on však tváří v tvář s Joubertem neuspěl. To už ale vzápětí neplatilo. Bogdani skvěle zareagoval a umístil míč do cítě - 1:1. V sedmdesáté osmé minutě ale definitivně převalil osud utkání na domácí stranu Joachim, který překonal bezmocného Ujkaniho, a tím zajistil svému celku premiérové tři body v kvalifikaci - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase nejsou šance domácího Lucembuirska tak úplně ztracené, i když je jasné, že Albánie je přeci jen výkonnostně o trochu výše. Ale domácí výběr už v minulosti potrápil nejednoho favorita .... (viz třeba kvalda na ME 1996 LUX - CZE 1:0 - vzpomínáte?). Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mohla by se zrodit prekvapiva remiza...nicmene se lehce priklanim k Albanii...tip 2.... 0:2

Reagovat
Veselac

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

A máme tu další překvapení, i kdy už ne tak velké. Lucembursko potvrzuje, že umí občas soupeře překvapit a připisuje si tímto další skalp. Albánie zřejmě tento zápas trochu podcenila, protože je přeci jen výkonnostně výše než domácí celek. Jinak si to nelze vysvětlit ....

Do Lucemburska letí gratulace .....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele