Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
06.09.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Island - Kypr 1:0

Souboj dvou ztracených celků ve skupině H. Tak by se také dalo nazvat utkání mezi Islandem a Kyprem. Oba dva celky jsou na posledních místech v tabulce a už nemají na lepší umístění naději. Mírnou prestiž si dokázal vylepšit Island, který doma podle předpokladů Kypr porazil 1:0 a v tabulce se tak dostal o dva body před něj. Jediný gól zápasu vstřelil Sigthórsson v úvodu utkání.

Utkání nepřineslo příliš oslnivou podívanou, ale zejména domácí diváci si přišli na své už v 5. minutě utkání. Kolbeinn Sigthórsson využil kolmici Gudjohnsena a střelou k tyči poslal svůj tým do vedení 1:0. Po úvodním gólu zápas spadl do silného podprůměru a k vidění byla pouze hromada ofsajdů. Další střela na branku přišla až ve 28. minutě a na svědomí ji měli znovu domácí. Ze střední vzdálenosti pokoušel štěstí Jonasson, ale jeho projektil nemohl gólmana Kypru ohrozit.

Kypr se prakticky v prvním dějství dostal pouze jednou do zakončení a konkrétně to byl Andreas Avraam. Tento pokus ale ani nestojí za zmínku, protože ho zblokovala domácí obrana. Kypr tak po prvním poločase prohrával na Islandu zaslouženě 1:0.

Ani druhý poločas nevnesl do duší fanoušků příliš pozitivních emocí. Hra v pokutovém území jednoho z týmů nebyla moc k vidění a o gólech už se vůbec nedalo hovořit. Podobně jako v prvním poločase bylo k vidění několik zblokovaných pokusů na obou stranách. Za zmínku stojí hlavička domácího Bjarnasona, která těsně minula kyperskou branku.

Ve druhé části poločasu se hra zdržovala různými střídáními, ale pořád se čekalo na nějakou povedenou akci a někteří diváci dokonce opouštěli stadion ještě před koncem zápasu, který určitě nebyl ještě rozhodnutý. K vidění občas byl nějaký pokus o střelu, ale všechny střely končily mimo branku. Nedařilo se ani největší osobnosti v sestavě Islandu Eiduru Gudjohnsenovi, který také poslal své dvě střely mimo branku Kypru.

Největší pozdvižení v druhém dějství přinesl nastavený čas. Bjorn Bergmann Sigurdarson se opřel z voleje do stříleného centru a trefil tyč kyperské branky. Mohl tak v závěru zvýšit skóre na 2:0 pro domácí, ale z toho také sešlo a zápas tak skončil vítězstvím Islandu 1:0 díky brzkému gólu.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se snad nedá tipovat, může to skončit jakkoli... zkusím 2:0.

Reagovat
paver

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas celků, kteří už nejsou zase takovými outsidery, jako v nedávné minulosti. Vzhledem k místu konání, mírně favorizuji domácí celek. Tip 2:1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Island pekne potrapil Norsko a Kypr lehce podlehl favorizovanemu Portugalsku..nyni Island hraje doma tudiz to vidim na tesnou vyhru domacich...tip 1..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Island dle předpokladů přehrál Kypr a má oproti němu náskok a větší šanci, že neskončí poslední ve skupině H.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele