Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
17.11.2010 17:30 CET
8 : 0
(1:0)

Reportáž

Finsko - San Marino 8:0

Fotbalisté Finska si zvedli náladu do dalších zápasů. Nyní si v domácím prostředí v dohrávaném zápase se San Marínem s chutí zastříleli a i přesto, že poprvé skórovali až v 39. minutě, uštědřili fotbalovému trpaslíkovi osmibrankový debakl. Hosté tak zůstávají poslední a po čtyřech kolech mají těžko uvěřitelné skóre 0:29.

Finsko naopak poskočilo na pátou pozici, stále však na své úhlavní rivaly výrazně ztrácí. Nejlepším střelcem utkání se stal Mikael Forssell, který vsítil hattrick během sedmadvaceti minut. Dvě branky obstaral Kasper Hamalainen, jednou se trefili též Jari Litmanen, Roni Porokara a Mika Vayrynen. A právě posledně jmenovaný se postaral o první branku. Do té doby hosté dobře bránili a drželi nadějný stav. Po inkasované trefě však totálně zkolabovali.

Po překrásném centru Hamalainena otevíral Vayrynen stav střelou z bezprostřední blízkosti. Poločas skončil těsným výsledkem 1:0 pro domácí celek, dát věci se začali až po pauze. Během přesné půl hodiny vsítili finští ostrostřelci hned sedm branek. Nejprve zvyšoval po centru Romana Eremenka hlavou autor první gólové nahrávky Kasper Hamalainen. O další tři minuty se poprvé trefil Forssell překrásnou ranou asi z osmnácti metrů.

O osm minut později přidal svůj druhý gól po pasu Niklasa Moisandera, z bezprostřední blízkosti nemohl minout. Za dalších osm minut nayšoval po skvělé práci Veli Lampiho svým druhým gólem v duelu Hamalainen. V 71. minutě fauloval Nicola Albani ve vápně Forsella a sudí nekompromisně nařídil pokutový kop, který bez větších problémů proměnil veterán finského národního týmu Jari Litmanen.

Za další dvě minuty poprvé skóroval střídající hráč. Porokara byl na trávníku jen tři minuty, i to mu stačilo k tomu, aby gólově dokončil akci Romana Eremenka. Necelou čtvrthodinu před koncem uzavřel gólový účet zápasu svou třetí brankou Forssell, který nedal žádnou naději zoufalému gólmanovi Aldo Simoncinmu. Oba výběry budou mít v březnových termínech volno, znovu se spolu utkají na začátku června.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Finsko zdolá trpaslíky ze San Marina 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

8-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele