Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
06.09.2011 20:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Estonsko - Severní Irsko 4:1

Severní Irsko zřejmě definitivně přišlo o naději zahrát si alespoň baráž o ME a i když má ještě teoretickou šanci se na druhé místo probojovat, tak by ostatní soupeři museli opravdu hodně zaváhat. Irové totiž ztrácejí na Srby pět bodů a vzhledem k horším vzájemným duelům by jejich soupeř nesměl získat ani bod. To sice není nereálný cíl, sami by ale museli porazit Itálii, což rozhodně nebude jednoduchý úkol. Naopak Estonci povstali z mrtvých.

Jejich šance dostat se do baráže je o mnoho větší, i když mají o zápas navíc než Srbové a o bod méně. Avšak Srbové narazí na silnou Itálii a také houževnaté Slovinsko, které by ještě i před posledním kolem za určitých okolností mohlo myslet na baráž. Estonsku hodně pomohla výhra ve Slovinsku a v domácím prostředí proti Severnímu Irsku nemělo sebemenší problém zvítězit. Nadělilo mu čtyři branky a určitě se připravuje na poslední souboj na jeho půdě.

Estonci mají lepší vzájemné souboje se Srbskem i Slovinskem a pokud Srbové ve dvou zbývajících soubojích s těžkými protivníky nezvítězí a Estonsko na závěr porazí Severní Irsko, může se těšit na baráž. Teď rozhodla o své výhře až před hodinou hry. Během tří minut se domácí dostali v úvodním dějství do dvoubrankového vedení, avšak hosté ještě do pauzy snížili. Pak ale přišel třetí gól Estonska a v nastavení ten čtvrtý.

Estonci dokázali poprvé skórovat po necelé půlhodině hry, kdy na levé straně unikl Dmitri Kruglov po nedorozumění Chrise Bairda s Garethem McAuleym a Martin Vunk poslal k tyčí přízemní ránu. Ve 32. minutě vypálil z velké dálky Tarmo Kink a gólman hostů Lee Camp byl jak v hororovém filmu, když mu balón propadl do sítě - 2:0. V 39. minutě sice hostům pomohl vlastní gól Raia Piirojy, po přímém volném kopu McAuleye si tento obránce srazil míč do sítě.

Po hodině hry skončila hlavička Puriho po tečích Hughese s Craigem Cathcartem na tyči, nicméně McAuley nedokázal odkopnout balón do bezpečí a Sergei Zenjov ho z blízkosti poslal do sítě. Poté se hosté ještě snažili snížit a dožadovali se také několika penalt, nicméně v závěru už neměli tolik sil a ještě jednou inkasovali. Po nepovedeném výkopu Campa uvolnil Konstantin Vassiljev unikajícího Kaimara Saaga ten si s přehledem poradil - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko je nevyzpytatelný soupeř, který umí nepříjemně překvapit. Pro Green and White Army to bude těžký zápas, ale doufám, že to ustojí a bude ještě možné živit naději na baráž. K tomu nahrává i vyrovnanost v tabulce skupiny C. Tip 0:1.

NORTHERN IRELAND !!!

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Velice zamotana skupina a boj o baraz maji 4 tymy..wow...tento zapas muze opravdu skoncit jakkoliv....a sam nevim co tipovat...pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych musel opravdu tipovat priklanel bych se k tipu 02

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se nezadařilo, Severní Irsko zápas v Tallinnu nezvládlo a jejich šance na barážovou pozici opět klesají. Potvrdilo se, že jakmile opustí rodné ostrovy, jsou poloviční a nedaří se jim. Estonsko drželo otěže zápasu pevně v rukou a nepřipustilo žádné zaváhání.

NORTHERN IRELAND !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele