Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.10.2011 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Belgie - Kazachstán 4:1

Vůbec žádné starosti si nedělala Belgie a Kazachstán sestřelila čtyřmi brankami. Jedinou vadou na krásném zápase je inkasovaná branka. Co je však důležitější, je druhé místo, které Belgičané drží na úkor Turecka kolo před koncem.

Domácí ďáblové se tlačili do zakončení hned od úvodní minuty. Skvělou příležitost měl hlavičkující Kompany i rádoby dorážející Mertens. Belgičané sice měli více ze hry, ale nerozhodný výsledek vydržel až do 41. minuty, pak byl kazašský odpor zlomen. Hostující Karpovič fauloval v pokutovém území Witsela a na světě byl pokutový kop! Simons ho proměnil a Belgie vedla 1:0. Ještě do konce prvního poločasu se podařilo vedení zdvojnásobit, což byl asi klíčový moment celého utkání. Mertensovu přihrávku zblízka v pohodě dostal do branky Hazard - 2:0 pro Belgii.

Belgičané svého soupeře nešetřili ani krátce po změně stran, přesněji ve 49. minutě zvyšoval už na 3:0 obránce Kompany. Stoper Manchesteru City využil dobře zahraného rohového kopu v podání De Camarga.

Za dalších deset minut se musel poroučet ze hřiště hostující Kurgulin, hlavní sudí neměl pro jeho faul žádné pochopení a Kurgulinovi ukázal rovnou z fleku červenou kartu. O osudu utkání už bylo rozhodnuto, otázkou bylo, kdy se belgičanům podaří vstřelit další branku.

To se nakonec podařilo až v závěru a Kazaši si jí vstřelili sami. Evstignějev to udělal natolik nešikovně, že musel brankář Loginovskij lovit míč ze své sítě napočtvrté - 4:0. Poslední slovo v zápase však měli hosté. V pokutovém území tentokrát fauloval Ciman Ostapenka a nařízený pokutový kop proměnil Nurdauletov. Belgičané tedy vyhráli celkovým poměrem 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
paver

Kazachstán nedá svou kůži lacino nicméně Belgie těsně zvítězí. tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

(2:1,1:0) 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele