Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
29.03.2011 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Belgie - Ázerbájdžán 4:1

Belgičané ukázali, že to s postupem do baráže myslí vážně a na domácím hřišti nedali sebemenší šanci reprezentaci Ázerbajdžánu. Utkání skončilo jednoznačným výsledkem 4:1 pro domácí. V tabulce je nyní Belgie druhá o bod před Tureckem, které má však zápas k dobru. Ázerbajdžán definitivně ztratil šanci na boj o postup. První je nedostižné Německo.

Roli favorita potvrzovala domácí Belgie od samého začátku utkání. Už ve 12. minutě přišel úvodní gól, který vstřelil hlavou Jan Vertonghen po centru Stevena Defoura - 1:0. Druhá trefa na sebe nenechala dlouho čekat, ale překvapivě se jednalo o trefu vyrovnávací. Vůbec první výlet Ázerbajdržánu za polovinu soupeře skončil gólem. Rohový kop Mahira Khukurova přištál přímo na kopačce Ruslana Abushova, který nekompromisní ranou propálil domácí obranu i s gólmanem Mignoletem - 1:1.

Velikou šanci skórovat měl útočník Jelle Vossen, který se dvakrát za sebou ocitl v zajímavé střelecké příležitosti, ale poprvé hlavičkoval v záklonu a podruhé naopak nepřesně. Jeho zaváhání tak napravil ve 32. minutě Timmy Simons. Belgie totiž zahrávala pokutový kop za faul jednoho z hostujících obránců a zmiňovaný Simons si s touto situací poradil na výbornou a poslal domácí znovu do vedení.

V závěru poločasu mohli domácí Belgičané vstřelit klidně další tři góly, protože šance přicházely jako na běžícím páse. Ujala se však pouze pozice Nacera Chadliho z nastaveného času prvního dějství. Ten inkasoval bezchybnou kolmici od Axela Witsela a přízemní střelou zvýšil už na 3:1. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Také do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí fotbalisté, ale úvodních dvacet minut bylo spíše přehlídkou ofsajdů než pořádných akcí. V 64. minutě přišel na hřiště za domácí Eden Hazard místo Dembelého a hned se uvedl parádní individuální akcí, která ale bohužel pro něj skončila zblokovanou střelou.

O deset minut později zasadili Belgičané poslední hřebíček do rakve Ázerbajdžánu. Střídající Hazard připravil pozici pro útočníka Vossena a ten bez problémů zvýšil už na 4:1. V závěru utkání měl ještě jednu zajímavou šanci domácí Witsel, ale gólman Agayev byl tentokrát pozorný a zamezil pátému gólu ve své síti. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím domácí Belgie v poměru 4:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni co resit....tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie si v poklidu dojde pro vítězství. Tip 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele