Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.10.2011 18:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Ázerbájdžán - Rakousko 1:4

Nás jižní soused dokázal v boji o čtvrtou příčku uspět a svému soupeři z Ázerbajdžánu nedal nejmenší šanci na úspěch. Nasázel mu totiž na jeho půdě čtyři branky a proto si definitivně zajistil čtvrté místo ve skupině. Rakušané sice kolo před koncem ztrácí na třetí Turecko tři body, avšak bilance vzájemných duelů je ani při nejlepším scénáři na lepší umístění nepustí. Rakušané závěr kvalifikace zakončí v Kazachstánu, Ázerbajdžán v Turecku.

Rakousko v kvalifikaci potřetí zvítězilo, nicméně očekávání byla určitě o něco vyšší a minulý pořadatel mistrovství Evropy si brousil zuby alespoň na baráž. Jenže porazit dokázal pouze dvakrát Ázerbajdžán a jednou Kazachstán, s touto bilancí se na úspěch ve vyrovnané skupině myslet nedá. Ázerbajdžán i přes těžkou prohru zůstává v tabulce pátý se sedmi body na kontě a definitivně tuto pozici obsadí, výkony fotbalového trpaslíka jdou i tak v poslední době nahoru.

Na stánku Dalga před pěti tisíci fanoušky zářil hvězdný Marc Janko, který kromě brilantích zápasů v holandské Eredivisii prožívá vzestup i na mezinárodní úrovni. Hosté se dostali do vedení po více jak půl hodině hry, po přestávce během deseti minut Janko náskok hostů ztrojnásobil. Domácí sice čtvrthodiny před koncem snížili a korigovali stav, jenže bylo už pozdě a Rakousko v nastavení upravilo na konečných 4:1 ve svůj prospěch.

Ve 34. minutě otevřel skóre zápasu Andreas Ivanschitz, o sedm minut dříve se zrodila situace, která velmi ovlivnila průběh duelu. Po nevybíravém zákroku na Janka se po červené kartě předčasně pakoval do kabin Sasha Yunisoglu. Poté Ivanschitz zdvojnásobil trest outsidera, po obrovském tlaku a velkých šancí svých spoluhráčů dokázal po krásném centru z levé strany od Davida Alaby zamířit přesně k tyči - 0:1.

Pět minut po pauze navyšoval Janko, když Ivanschitz přiťukl balón do středu pokutového území a kanonýr Janko byl nekompromisní. Za deset minut se Janko zjevil jako blesk z čistého nebe v podobné situaci a i tentokráte zamířil do černého - 0:3. V 74. minutě snižoval unikátní ranou z pětadvaceti metrů Vuqar Nadirov, ovšem závěr patřil hostům a v nastaveném čase zblízka potvrdil výhru Rakouska střídající Zlatko Junuzovic.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

(0:0,0:0) 0:0

Reagovat
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

oba dají gól. Tip: 1:2

Reagovat
Veselac

X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ti indiáni nedostali červenou už ve 27 min. gola vypadal by vysledek uplne jinak A nemyslim si ze by rakousko vyhralo i v deseti byl totiž Ázerbajdžán schopný vstřelit gola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele