Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
06.09.2011 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán - Kazachstán 3:2

Fotbalisté Ázerbájdžánu navázali na svůj překvapivý výkon z minulého kola, kdy dokázali o body obrat Belgii a remizovali s ní 1:1. Teď totiž zvládli v domácím prostředí přestřílet konkurenční Kazachstán, se kterým bojovali o páté místo. Díky této výhře si před ním vytvořili čtyřbodový náskok a ten se soupeři bude dvě kola před koncem dohánět vskutku obtížně. Přitom hosté vedli do 53.minuty, od této chvíle inkasovali třikrát během 14 minut.

Ázerbájdžán se letos postaral ještě o jedno velké překvapení, když v domácím prostředí dokázal porazit Turecko a kdyby třeba ještě vyhrál v Kazachstánu, nemusel by být boj o barážové místo vůbec marný. Nyní se Ázerbájdžán dostal do hry o čtvrté místo Rakouska, na které ztrácí pouhý bod, a právě v příštím říjnovém duelu ho přivítá před vlastními fandy. Kazachstán naopak bude chtít dohrát kvalifikaci se ctí.

Kazachstán v minulém kole přišel o cenný bod s Tureckem, když mu podlehl těsně 1:2 kvůli brance v nastaveném čase. Lepší start do zápasu měli domácí, už ve 2. minutě se odvážil ke střele obránce Mahir Shukurov a svou dělovkou rozezvučel břevno. Hned na to vyslal Vagif Javadov svou navštívenku gólmanu Alexandru Mokinovi, který ale neměl větší problémy balón zachytit.

Poté už začali útočit hosté a ve 20. minutě vsítili úvodní trefu. Nejprve v 11. minutě předvedl ještě domácí gólman Kamran Agayev skvělý zákrok proti Sergeji Ostapenkovi, o devět minut později už ale nestačil po centru Alexandra Kirova na jeho hlavičku - 0:1. Do konce poločasu pak toho příliš k vidění nebylo, vše se rozjelo hned po přestávce. V 53. minutě bylo srovnáno, když Rauf Aliyev umístil svou hlavičku.

Za necelých devět minut domácí otočili díky pokutovému kopu, který po faulu Marka Gurmana na Aliyeva s přehledem proměnil Shukurov. Za necelých pět minut mohli být domácí ještě klidnější, když po pasu Branimira Subasiče rozvlnil síť přízemní ranou Javadov. Hosté se zmohli necelou čtvrthodinu před koncem na snížení, gólová trefa však stála za to. Vitaly Yevstigneev pobyl na hřišti jen 60 sekund, jeho rána z pětadvaceti metrů opravdu byla parádní.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
paver

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 ???

Reagovat
smazaný uživatel

V Baku to vidím na remízu .... Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas bude vyrovnany a skonci remizou popripade tesnou vyhrou domacich...tip 1..1:1,1:0

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ázerbajdžán vrátil soupeři porážku z předchozíhio vzájemného střetnutí v kvalifikaci a zároveň si na něj v tabulce nevýšil náskok. Kazachstán tak zřejmě opět skončí poslední v tabulce skupiny A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele