Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
17.10.2007 18:00 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Ukrajina

Faerské ostrovy

Rozhodčí: Haim Jakov
Diváci: 3.000

Reportáž

Ukrajina - Faerské ostrovy 5:0

Ukrajina, už bez šance na postup, jasně na domácí půdě přehrála Faerské ostrovy 5:0. Těm se opět nepodařilo získat ani bod a vypadá to, že skupinu zakončí bez bodového zisku.

Na ukrajincích bylo ze začátku vidět, že se opravdu snaží dát první gól, ale stále ne a ne jim to tam spadnout. Brankáře hostí Mikkelsena stále prověřovali střelami ze střední vzdálenosti Gusev a Voronin, ale ani oni nedokázali trefit síť. Až Maxim Kaliničenko ve 40. minutě dokázal protrhnout ukrajinskou smůlu, uplatnil přísloví ,,co si neuděláš sám to nemáš'' a po skvělém sólu vstřelil kýžený první gól. Po tom se Ukrajinci dostali do pohody a jasně kontrolovali zápas. Ve 43. a 45. minutě přišli chvíle záložníka Guseva, který v rozmezí dvou minut dokázal upevnit ukrajinské vedení už na třígólové.

Domácí tým pokračoval v náporu hned po skončení poločasové přestávky. Timoščuk se během několika chvil ocitl ve velmi dobré šanci, ale k jeho smůle nechal pro tentokrát vyniknout brankaře Mikkelsena. O pouhou minutu později se z druhého gólu radoval Kaliničenko, když dokázal usměrnit míč hlavou do sítě po centru Gaie. V 64. minutě pak završil hattrick, tentokrát se dokázal prosadit po centru Nesmačného.

Další gól už nepadl, Ukrajina si sice vypracovala ještě řeadu příležitostí, využít už je ale nedokázala, a tak utkání skončilo jasně 5:0.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (1632)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele