Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
17.10.2007 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Turecko - Řecko 0:1

Gól Giannise Amanatidise dvanáct minut před koncem zápasu Řecka s Tureckem byl dostačující pro vítězství hostů, kteří si výhrou zajistili vedení ve skupině C o tři body a hlavně již jisté místo na EURO 2008.

V prvním poločase měli více ze hry domácí Turci, ale bylo to Řecko, kdo měl více šancí ke vstřelení gólu. Příležitosti měli v úvodu Fanis Gekas a Sotiris Kyrgiakos. Opora Bayeru Leverkusen střílela přesně, ale ránu pokryl brankář Volkan Demirel. Kyrgiakos naproti tomu naměroval svoji hlavičku o pár centimetrů vedle. Největší šanci prvního poločasu propásl po půlhodině hry Vassilis Torosidis. Ten postupoval sám na brankáře Demirela, ale ten ho vychytal. Svěřenci trenéra Fatiha Terima příliš šancí neměli. Jediné střely vyslali Aurelio a Gohkan, ale Costase Chalkiase nemohly jejich pokusy zaskočit.

Stejný obraz hry jako v prvním poločase se opakoval i půli druhé. Turci hráli a Řekové se dostávali do šancí. V devětasedmdesáté minutě zakombinoval Giorgos Samaras s Amanatidisem, Amanatidis osamocen ve vápně s klidem zakončil přes Demirel a zajistil tím Řecku místenku na EURO. Turci si naopak řádně zavařili, jediná cesta pro ně vede přes vítězství v Norsku.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Lion

důležitej zápas pro oba týmy,kterej hodně napoví. Turci budou chtít napravit zaváhání v Moldavsku,Řecko bude bránit a hrát na bod. Nakonec se budou radovat Turci z těsné výhry

Reagovat
HOST*bary72

Spolu s utkáním Rusko-Anglie je tento zápas utčitě nejzajímavější. Obě země se mají rádi jako asi pes s kočkou a navíc v 1. zápase Turci potupily Řeky u nich výhrou. Čekat se dá v jejich horkokrevnosti všecko, hl. bordel v hledišti (i když nevím, jestli to nebude bez diváků) i na hřišti. Emoce na jihu pracují dvojnásobně. Tam by se možná dařilo p. Abrahámovi ze Sparty. Víc to mají s postupem nahnuté Turci a jsou doma, takže neprohrajou. Řekové ale budou betonovat jak blázen. Vidím to na remízu. Tip 0:0.

Reagovat
HOST*Lion

zapoměl si na ještě na Řepku

Reagovat
HOST*bary72

No jo, sakra ...

Reagovat
HOST*jampadampa

Tipuji remízu, která pošle Řeky na Euro a v závěrečném účtování bude znamenat nepostup Turků.

Reagovat
HOST*

Ja už turkům po remíze s maltou po prohře s Bosnou a teď v sobutu remíza s moldávií nevěřím a proto tipuju 0

Reagovat
HOST*bary72

Tak Turci si pod sebou podřízli postupovou větev. Navzájem se s Řeky porazili, ale Turci narozdíl od Řeků budou na Euru chybět, jelikož je předběhnou Norové a v Turecku se to bude fandům móóóc špatně trávit !

Reagovat
HOST*spiros

Řecko porazilo Turecko a postupuje,to je důležité

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele