Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
13.10.2007 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Skotsko

Ukrajina

Rozhodčí: Pieter Vink
Diváci: 51.366

Reportáž

Skotové dál drží kurs směr Euro

Skotové vstoupili do tohoto moc důležitého zápasu s vervou. A měli k tomu pádný důvod. Chtěli se totiž udržet na první pozici před Francií a Itálií, tito skotští pronásledovatelé totiž hrají se slabými soupeři a dá se předpokládat, že budou bodovat naplno.

Skotsku hned na úvod moc pomohly propracované standardní situace, když z nich během deseti minut dokázali dvakrát skórovat. Nejprve už ve čtvrté minutě McFadden skvěle posadil míč z přímého kopu na hlavu kanonýrovi derby Kennymu Millerovi, jenž tak na přední tyči ukrajinské branky poprvé překonal Šovkovského. V desáté minutě rozehrával standardku Ferguson a lišácky překvapil obranu tím, že necentroval do vápna, nýbrž na jeho okraj, kde stál připravený McCulloch a ten parádní ranou rozjásal skotské fanoušky podruhé.

Z této nečekané studené sprchy na úplný úvod střetnutí se Ukrajinci vzpamatovali překvapivě brzy a už po patnácti minutách dával kontaktní gól Ševčenko. Skotové se snažili vrátit zpět svůj dvougólový náskok ještě v první půli, jenže Hutton se po sporném zákroku Vorobeje penalty nedovolal. A rozhodčí měl se spornými okamžiky v pokutových územích obou mužstev ještě v zápase co dočinění. Ve 44. minutě totiž ve vápně upadl Ševčenko při snaze střílet, ale přestože ke kontaktu mezi ním a Naysmithem evidentně došlo, penalta se nepískala. A do třetice další rozpor kvůli údajnému faulu v pokutovém území. Tentokrát se ukřivděni cítili opět Skotové. Zdálo se totiž, že byl McFadden ve vápně podražen Timoščukem, sudí však nechal ve hře pokračovat. Zbytečnou kartu si pak za následné protesty vysloužil Lee McCulloch, který tak díky tomu nebude moci hrát v příštím duelu proti Gruzii.

Na začátku druhé půle měl obrovskou příležitost hostující Gladkiy, ale sám uvnitř šestnáctky hlavičkoval trestuhodně vedle. Ukrajina zvyšovala tlak, Voronin pálil těsně mimo. Snahu hostí pak utnul třetí gól v jejich síti. James McFadden si v 68. minutě perfektně zpracoval pas od Huttona a střelou těsně nad zemí zvýšil na konečných 3:1.

Skotové už si důležité vítězství ohlídali a dál zůstávají ve skvělé pozici pro závěrečný boj o postup. Ve středu v Gruzii by neměli zaváhat, ale ztráta by nebyla kritická - to hlavní tak jako tak přijde za měsíc, kdy si to v přímém souboji o postup rozdají s Itálií.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*Lion

Veledůležitej zápas předevšim pro Skoty, pokud ho zvládnou, tak mají hodně blízko postupu. Ukrajina ta ztratila reálnou šanci po minulý porážce s Itálií, takže spíš se očekává,že kvalifikaci budou už jen dohrávat. Tady to vydim na těsnou výhru ostrovanů 1:0

Reagovat
HOST*

Ukrajina má ještě šanci na postup ale musí vyhrát ve Skotsku VZÁJEMNÝ ZÁPAS 2:0 PRO UKRAJINU Ukrajina se nevzdá bude to remíza 0:0

Reagovat
HOST*George

Tezky zapas...mnozi by as favorizovali jiste Skotsko...vidim to hodne vyrovnany....plichta..ale muze to skoncit jakkoliv..ani bych se nedivil kdyby Ukrajina vyhrala haluzacky 1:0

Reagovat
HOST*bary72

Skotsko to dokáže !!! Ukrajinci se tolik nenamotivují, ale i tak to bude těsný. Tip 2:1.

Reagovat
HOST*Wockey

Jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko proste musi, doufam ze prave to ze musi jim to nepokazi.. fandim jim a myslim si ze to bude tesne, ale zvladnou to tip: 2:1

Reagovat
HOST*bistinko

By som sa pocikal keby taliansko alebo francuzsko nepostupilo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tož já bych si přál, aby nepostůpili Italové..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

já zase aby postoupili Italové i Francouzi!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostoupí, rozhodující zápas s Itálií nezvládnou.

Reagovat
HOST*Yellow

Ukrajinci hrali,drželi balon,a za cely zapsa tak třikrat vytřelili na branku:) Skotove branili,branili a branili (musim řict že klobouk dolu před jejich propracovanou defenziviu) a dostali se taky asi třikrat do zakončeni a dali tři goly:) takže klobouk dolu před jejich produktivitou,,sice jejich hra asi oko divaka přiliš neobohatila ale kua,musim řict že jim ukazali jak se to děla...:) a o tom to je:)

Reagovat
HOST*Mrakoplaš

Tys asi zápas neviděl. Opravdu lahodil oku diváka a Ukrajinci drželi častěji balon asi jenom posledních dvacet minut. Kromě toho Skotsko mělo kopat asi tři penalty a další dvě vypracované šance takže vzzhůru na Euro. SCOTLAND THE BRAVE

Reagovat
HOST*bary72

Paráda !!! Ještě ale není nic jistého, v Gruzii se musí bezpodmínečně bodovat. Skoti si účast na velkém turnaji po čase zaslouží a myslím, že to odnese nakonec Itálie. Jsou to větší klubisti a reprezentaci trochu odzívávají, narozdíl od hrdých Skotů. Koukat na ně je paráda, není to jenom o tom jak čutat do meruny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele