Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
07.02.2007 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SAN MARINO BYLO BLÍZKO SENZACI

K velkému překvapení se schylovalo v jediném včerejším utkání kvalifikace o postup na Euro 2008, San Marino bojovalo s Irskem o bod. Přišlo o něj doslova v závěrečných vteřinách, Irové nakonec vydřeli výhru 2:1.

Ani samotný zápas příliš podle očekávání nevypadal. Poměr střel 1 ku 23 sice napovídá jasnou převahu hostí, ale dlouhé pasáže se hrálo bez vyložené šance. Tu první si Irové vypracovali až po sedmnácti minutách, kdy Robbie Keane pálil mimo. Před přestávkou ještě své šance zmařili Dunne a Kilbane, to hlavní však přinesl až druhý poločas.

San Marino poprvé od historického vítězství nad Lichtenštejnskem před třemi lety udrželo alespoň nerozhodný první poločas, krátce po změně stran už ale převaha hostů přinesla své ovoce. Po Finnanově centru a Irelandově přiťuknutí přesně hlavičkoval Kevin Kilbane. Kdo čekal, že se hosté uklidní a budou do Simonciniho branky sázet jeden gól za druhým, hodně se zmýlil. Další ohrožení branky San Marina totiž přinesla až 74. minuta a v ní tyč nastřelená střídajícím Huntem.

Protrápit se k nejcennější výhře nebylo Irsku přáno, čtyři minuty před koncem totiž obránce Manuel Marini využil nedorozumění gólmana Hendersona s Dunnem a jedinou střelou svého týmu v celém zápase srovnal na 1:1. Blížila se senzace, ale hosté si uvědomili, jaká blamáž by to byla a zapnuli na plné obrátky. Vyplatilo se - v závěrečných sekundách čtvrté, poslední minuty nastavení pálil Stokes, ve zmatku ve vápně se nejlépe zorientoval Stephen Ireland a zajistil Irsku vydřené vítězství 2:1.

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co to je nastavit 5 minut to jim nastavily schvalne aby mohli jeste vyhrat ti sraci

Reagovat
HOST*Wenca

Škoda to by byla bomba kdyby ztratili body. Fakt škoda

Reagovat
HOST*Wenca

Škoda to by byla bomba kdyby ztratili body. Fakt škoda

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škodaaaaaaaaaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele