Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
17.11.2007 20:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Řecko - Malta 5:0

Postupové oslavy se konaly v Řecku. Úřadující mistři Evropy měli účast v Rakousku a Švýcarsku jistou již před utkáním, nyní se nemusejí obávat ani toho, že by je na čele skupiny C mohl někdo předskočit.

Utkání mělo málem šokující úvod. Nikopolidis nejprve musel vytáhnout skvělý zákrok proti střele Schembriho a následně děkoval Patsatzoglouovi, který z brankové čáry vykopl míč po zakončení Paceho. Nejnebezpečnějším mužem na hřišti byl útočník Leverkusenu Gekas, který se Malťanům poprvé připomněl ve 26. minutě ranou mimo. Hostující obrana si z tohoto momentu nevzala ponaučení, a tak přišel trest. Ve 32. minutě sice Haber zneškodnil hlavičku Giannakopoulose, na dorážku Gekase už ale neměl nárok - 1:0.

Haber v první půli držel naděje Malty na přijatelný výsledek a před odchodem do kabin předvedl tři skvělé zákroky. Nejprve na něho nevyzrál Amanatidis a zuby si na něm následně vylámali i Gekas s Basinasem.

Po změně stran se na další branku příliš dlouho nečekalo, v 54. minutě se po centru střídajícího Liberopoulose trefil z voleje Basinas a odstartoval tak ďábelskou dvacetiminutovku v podání Řecka. V 61. minutě se trefil Amanatidis, který těžil z nepovedené střely Patsatzogloua - 3:0. V 62. minutě nastřelil břevno Liberopoulos a pak už přišly velké chvíle Gekase. Ten nejprve proměnil šanci, kterou mu připravili Amanatidis s Liberopoulosem a v 74. minutě završil hattrick, když poslal do sítě nepovedenou ráno Katsouranise.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Lion

Už jistě postupující Řekové si s přehledem zajistí 1.místo ve skupině

Reagovat
HOST*bary72

Obhájci prvenství na ME si v poklidu dokráčí k vítězství, rozdíl je jasný. Tip 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele