Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
17.11.2007 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Portugalsko

Arménie

Rozhodčí: M. Riley
Diváci: 23.000

Reportáž

Portugalsko - Arménie 1:0

Portugalsko ukončilo domácí čekání na výhru a v závěrečném utkání s Finskem mu k postupu bude stačit bod. Veřejnost ovšem očekávala více, než hubené vítězství 1:0 nad Arménií.

Domácí na svého soupeře vlétli a už ve čtvrté minutě nastřelil břevno Simao. O osm minut později hlavičkoval nad Ronaldo a tentýž hráč následně nemířil přesně ani z trestného kopu. Sporný moment přišel ve 30. minutě, kdy se hosté po zákroku brankáře Ricarda na Melkonyana marně dožadovali odpískání pokutového kopu. I díky tomu tak mohli domácí pokračovat v tlaku a ve 42. minutě se dočkali zasloužené odměny. To z pravé strany odcentroval Bosingwa, na míč si počkal Almeida a přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu - 1:0.

Také po změně stran se hrálo podle zavedeného scénáře, portugalští fanoušci však na gólovou pojistku čekali marně. Správně seřízená mířidla neměli Quaresma a Simao, po centru Makukuly pak v další výhodné pozici hlavičkoval nad Ronaldo. Vysvobození nepřinesly ani pokusy dvou střídajících hráčů Naniho a Manuela Fernandese, a tak domácí vyhráli pouze 1:0.

Před posledním zápasem ve skupině tento výsledek znamená, že Portugalcům v domácím duelu s Finskem bude k postupu stačit bod. Po odpykání disciplinárního trestu na lavičce již bude Luiz Felipe Scolari, jemuž by vaz srazila případná porážka a s ní spojený krach všech postupových nadějí.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Lion

Portugalci mají s koncem kvalifikace dobrej los a pokud z posledních dvou domácích zápasů získají 4 body,tak sou na ME,navíc první z nich hrajou proti Arméniimkteří sice v prvnim zápasev Jerevanu dokázali s favoritem překvapivě remizovat,ale tentokráte to bude o něčem jiném,navíc Arménie dokáže zlobit spíš jen doma.

Reagovat
HOST*DiSi

Tady není co řešit Portugalsko si v tomhle zápase nemůže dovolit ani remízovat protože za ní dychtí po postupu Srbsko a Finsko se kterým bude hrát navíc poslední zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Potugalsko míří jasně za postupem, snad se i rozstřílí. Tip 3:0. Olé PORTUGAL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda bída. Splněné 3 body, ale nic víc !!! Hubené vítězství nemůže uspokojit, stačí se podívat na sestavu (C. Ronaldo, Quaresma, ...), takhle by to dál moc nešlo. Euro je za dveřmi a tým si ještě nesedl. Nezbývá, než věřit a doufat !!! PORTUGAL !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele