Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
17.11.2007 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Polsko

Belgie

Rozhodčí: Claus Bo-Larsen (DEN)
Diváci: 47.000

Reportáž

Polsko - Belgie 2:0

Polsko zvítězilo v Chorzowě ve svém předposledním utkání nad Belgií 2:0 a s definitivou si zajistilo účast na Euru, neboť týmy na třetím a čtvrtém místě ve skupině - Finsko a Srbsko - se už na tým trenéra Beenhakkera nemohou dotáhnout. Belgie skončí v kvalifikační skupině A nejspíš na páté pozici.

Od počátku utkání bylo jasné, kdo půjde rázně po vítězství a kdo chce jen bránit remízový stav. Domácí v první půli převážně drželi míč na svých kopačkách a hostům jej téměř nepůjčili, avšak svůj platonický tlak nebyli schopní přetavit v šance a eventuálně v góly. Naopak na druhé straně musel Boruc zneškodňovat dobře zahraný přímý kop Vertonghena. Polský tým se v útočné fázi zlepšil až ke konci poločasu a byl za to patřičně odměněn. Chvíli před odchodem do kabin, konkrétně ve 45. minutě, doběhl Smolarek dlouhý míč, hostující brankář Stijnen vyběhl z branky, aby změnšil úhel, ale míč odrazem změnil směr, Stijnen ho minul a Smolarek mohl v klidu skórovat do prázdné branky.

Čtyři minuty po přestávce tentýž hráč domácí vedení navýšil, když stál před Stijnenovou brankou ve spávný čas na správném místě a odražený míč poslal do podruhé do sítě. Belgičané se poté snažili s výsledkem něco udělat, ale snaha Goora byla marná a gólem neskončil ani povedený volej van Buytena, a tak skóre už zůstalo nezměněno.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Lion

V tomhle zápase si může Polsko v případě výhry definitivně zajistit postup na ME. Pokud by ovšem klopítli,tak by se poslední zápas Poláků v Srbsku změnil na zápas roku a nabylo by na dramatičnosti kvalifikační skupiny A. To ovšem Poláci nebudou chtít připustit a z Belgií si v pohodě poradí

Reagovat
HOST*DiSi

V téhle skupině budou samé 1 a tenhle zápas nebude žádnou vyjímkou

Reagovat
HOST*bary72

Polsku jde o hodně, budou nervózní, naopak Belgičani budou hrát bez stresu a jen o prestiž. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko si nenechá postup uniknout, a potvrdí ho už proti Belgii.

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko si nenechá postup uniknout, a potvrdí ho už proti Belgii.

Reagovat
smazaný uživatel

Polska, Polska!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji POLSKO !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele