Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
17.11.2007 19:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Turecko 1:2

Norové měli kvalifikaci výborně rozjetou a vše jim hrálo do karet, ale nakonec jim zřejmě postup proteče mezi prsty. Doma totiž podlehli Turecku, pustili jej před sebe v tabulce a nezbývá jim než doufat, že jejich dnešní přemožitel zaváhá ve středu s Bosnou.

Zápas přitom pro Nory začal velmi dobře. První šanci sice měl už ve druhé minutě hostující Hamit Altintop, ale minul a domácí mohli jít ve 12. minutě do vedení. Iversen přesným centrem našel Erika Hagena, ten si zády k brance zpracoval míč na prsou a parádními nůžkami rozvlnil síť - 1:0. Turci navíc brzy přišli o zraněného Kase, ale to je nepoznamenalo a začali bojovat. To se rychle vyplatilo - ve 31. minutě Aureliho pěkně prostrčil na Emreho Belözogla a ten ranou zdálky překonal Opdala - 1:1.

I bod ještě Norům stačil, aby měli svůj osud ve vlastních rukách, a tak byli aktivnější stále Turci. Blízko byl střelou z dálky Altintop, na druhé straně gólmana Demirela prověřil Pedersen.

Z vyrovnaného začátku druhé půle vytěžili důležitý gól hosté. Střídající Gönül našel na hranici vápna Nihata Kahveciho a ten poslal přízemní střelou Turky do vedení - 1:2. Domácí potřebovali zabrat a alespoň vyrovnat, ale soupeř už jim nic nedovolil a veledůležité vítězství si pohlídal.

Postupové počty jsou jednoduché - Turecko je o bod před Norskem a vítězství nad Bosnou v posledním utkání mu zajistí postup, Norové musí vyhrát na Maltě a doufat.

Autor: Petr Starý / sportinglife.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Lion

Veledůležitej zápas,kde jde opravdu o hodně. Norové sou v mnohem lepší pozici,hrajou doma,navíc mají před Tureckem dvoubodový náskok a postup na EURO mají hodně blízko. Turecku se v poslední době vůbec nedaří (remíza na Maltě a v Moldavsku,domácí prohra s Řeckem), jinej výsledek,než výhra,je prakticky vyřazuje ze hry o postup,takže pojedou do Skandinávie z jednoznačnym cílem - vyhrát! Nakonec se jim to nepodaří a zápas skončí nerozhodně

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že se jim to nepodaří. Jelikož jim remíza nepomůže pojedou s otevřenou obranou až do konce a toho Norové využijí. Takže remízu maximálně na poločas, potom asi turci prohrají

Reagovat
HOST*

Turecko musí výhrát jestli chce postoupit Norsku stačí remíza Zkusil bych 1

Reagovat
HOST*bary72

Další šlágr kvalifikace. Norové si to už pohlídají, Turci ztratili postup v minulých utkáních, navíc jsou psychicky labilnější. Bude to pro oba zápas pravdy ! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady bych víc věřil Norsku. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší překvapení !!! Tak tahle skupina je opravdu nevyzpytatelná, zvláště Turci. Vypadalo to už beznadějně a najednou jim stačí tak málo. Norové můžou zpytovat svědomí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele