Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
13.10.2007 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Moldavsko - Turecko 1:1

V Moldavsku se utkaly týmy, mezi jejichž kvalitou zeje velká propast. Turecko, které bojuje ve Skupině C o postup na Euro 2008, přijelo jako jasný favorit. Turci zahájili zápas ve velkém ofenzivním stylu, ale branku vsítit ani po velkých příležitostech nedokázali. Na druhé straně moldavská reprezentace připravila hostům studenou sprchu, v podobě gólu, již v 11. minutě, kdy se hlavou trefil domácí útočník Viorel Frunza. Turecký tým tento nečekaný gól poslal do kolen a jeho depresi prohluboval i domácí brankář Nicolae Calancea, který předvedl několik krásných zákroků.

Ve druhém poločase se projevila stále rostoucí touha po vyrovnávací brance na straně hostí. Turecko neustále zvyšovalo svůj tlak, ale naráželo na skvěle chytajícího domácího gólmana. Nakonec bylo turecké snažení korunováno úspěchem v 63. minutě, kdy střídající Ümit Karan nedal šanci brankáři Calanceovi a poslal hlavou míč nekompromisně do sítě. Po této vyrovnávací brance hosté vrhli všechny své síly do útoku. K vítězné brance měli Turci několikrát velice blízko, ale ke gólovému zakončení jim chyběla přesnost a štěstí. Zápas tedy nakonec skončil smírně 1:1, což pro Turecko znamená zklamání, ale zejména možné zkomplikování cesty na evropský šampionát.

Autor: Tomáš Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Lion

Turecko nebude chtít připustit žádný komplikace, Moldavsko sice poslední kvalifikační zápas překvapilo v Bosně,ale tentokráte vyjde na prázdno, 1:3

Reagovat
HOST*George

Turci musi vyhrat jestli chteji postoupit...ale budou to mit sakra tezky...ale 2 byt musi

Reagovat
HOST*

Vzájemný zápas 5:0 pro turky Moldavsko bez šance Turecko si už nemůže dovolit prohrát (Bosna 3:2, Malta 2:2)Turecko vyhraje

Reagovat
HOST*bary72

Turecko musí, Moldavsko překvapilo v Bosně a Hercegovině, ale Turci jsou jiná káva. Tip 0:2.

Reagovat
HOST*Wockey

Turci nanejvýš remizují, nevím co je na Turecké reprezentaci tak zajímavého

Reagovat
HOST*bary72

Další zklamání. A na Turcích je třeba zajímavý to, jak tam šel fotbal v posledních 10-ti letech ohromně nahoru. Třeba na 3. místo na MS !!!!!

Reagovat
HOST*Wockey

Myslíš MS v Japonsku a Korei? Myslíš jak s odřenýma ušima postoupili ze skupiny Kde byla Brazílie, Kostarika a Čína? Vždyť neporazili ani Kostariku a postoupili jen o skóre... No a pokud vím pak osmifinále Japonsko, čtvrtfinále Senegal a o třetí místo Korea... Fakt jeden lepší tým než druhý... to by zvládla každá průměrná evropská reprezentace Možná jde nahoru Turecká liga, ale není to zásluhou turků, ale cizinců v turecké lize

Reagovat
HOST*bary72

Samozřejmě, že turecká liga se zkvalitnila díky cizincům, ale taky např. anglická liga je díky kreativnějším hráčům z kontinentu o nečem jiným než před 15-ti lety, ne? A že postoupily s odřenýma ušima.? Tak za 1. Historie se neptá jak. Za 2. Připraveným štestí přeje. Za 3. Že by Senegal byl tak slabý ? A že by každá průměrná evropská repre zahrála líp? Ono v přehlcené Evropě reprezentovat už není taková čest jako v tzv. rozvojových státech, jako je např. Senegal, tam to má úplně jinou morální dimenzi. Zkrátka a dobře, co by jinej za to dal, mít v r. 2002 3. místo na MS !!! (Třeba taková Anglie,...). Rozhodně Turecko řadím v rámci Evropy z dlouhodobého hlediska (cca posledních 10 let)k širšímu nadprůměru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele