Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
17.11.2007 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Moldavsko - Maďarsko 3:0

Moldavsko po pěkném výkonu porazilo Maďarsko jasně 3:0. Dalo tak po nevydařené kvalifikaci domácím fandům určitou satisfakci a poděkovalo jim ve velkém stylu. Maďaři už také nemají šanci postoupit a v tomto zápase jim šlo jen o čest.

Domácí se ujali vedení už ve dvanácté minutě. Bugajev převzal míč od Vitalia Bordiana zády k brance, situace nevypadala nijak nebezpečně, ale hráč prokázal své kvality a po skvělé kličce pravou nohou zakončil přesně. O deset minut později se domácí dožadovali penalty, ale rozhodčí měl dobrý výhled a viděl, že Budajev byl obrán o míč Csizmadiou čistě. Do dvougólového vedení poslal Moldavsko po chvíli Nicolae Josan. Po závaru hlavou přihrával na hranici pokutového území Cebotari, Josan ji skvěle na prsa zpracoval a střelou bod břevno nedal brankáři šanci. Těsně před koncem prvního poločasu se do velké šance dostali Maďaři, přesněji Balazs Dzudszsak, ale moldavský brankař Stanislav Namasco si se střelou hravě poradil.

Po začátku druhé půle mohl poslat Moldavsko do tříbrakového vedení opět Bugajev, ale po skvělé přihrávce Denise Calincova zamířil vedle, následnou nerazantní hlavičku Bordiana bez problému chytil brankař Fulop. Čím blíže byl závěr zápasu, tím více dostávali Maďaři Moldavsko pod tlak. Domácí brankař Namasco se však blýskl skvělými zákroky, když nejprve vyrazil razantní střelu z blízkosti Zoltana Gery a dokázal se rychle zorientovat a chytit i následnou dorážku hlavou Tamase Priskina. V závěru do šance z protiútoku dostal ještě Bugajev, ale gól vsítit nedokázal. Všechny naděje hostů pak čtyři minuty před koncem pohřbil Alexejev, který přidal třetí, poslední branku utkání.

Autor: Vít Nohejl / www.sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Lion

Moldavsko se v poslední době zlepšuje a to samozřejmě budou chtít potvrdit i v zápase s Maďarskem,se kterym první zápas venku prohráli 0:2. Nakonec se oba týmy rozejdou po bezbrankové remíze

Reagovat
HOST*Lion

Moldavsko se v poslední době zlepšuje a to samozřejmě budou chtít potvrdit i v zápase s Maďarskem,se kterym první zápas venku prohráli 0:2. Nakonec se oba týmy rozejdou po bezbrankové remíze

Reagovat
HOST*bary72

Moldavsko se jen tak doma nedá. Vyrovnané utkání, bez vyloženého favorita. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele