Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
17.11.2007 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Makedonie - Chorvatsko 2:0

Makedonie se postarala o jedno z největších překvapení kola, když zaslouženě zvítězila nad dosud neporaženým Chorvatskem. To však nemusí smutnit, díky výhře Izraele nad Ruskem má i tak zajištěný postup.

Makedonci začali aktivněji než hosté a vytvořili si velmi dobrou příležitost ve 35. minutě. Maznov poslal centr z pravé strany, ale Naumoski ve skvělé pozici nedoskočil. Akce však nekončila, gólman Pletikosa míč srazil jen k nohám Naumoskiho, tomu se ale ani na druhý pokus nepodařilo zakončit.

Chorvati začali druhou půli aktivněji a mohli otevřít skóre, kdyby střelu Da Silvy v 53. minutě nezblokoval jeden z obránců. Po následném protiútoku měl další příležitost Naumoski, jeho gólovou střelu však zblokoval Šimič. Hosté ještě zahrozili nepřesnou hlavičkou Nika Kovače, ale v 71. minutě už udeřilo na druhé straně. Goran Maznov si pěkně narazil s Naumoskim a přízemní střelou k pravé tyči překonal Pletikosu - 1:0.

Než se stačili hosté nadechnout k náporu a snaze o vyrovnání, prohrávali o dvě branky. V 79. minutě se za obranu dostal Ilčo Naumoski a tentokrát už se nemýlil - 2:0. Chorvati ještě mohli zkorigovat dalekonosnou střelou Šimiče, ta se neujala, ale spokojenost panovala na obou stranách. Domácí si připsali cenný skalp silného soupeře, Chorvatsko může slavit postup. A pokud ve středu neprohraje v Anglii o dvě branky, vyhraje skupinu E.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*lion

Chorvati sou prakticky na ME,stačí už jen formalita v podobě nějakýho toho bodíku z posledních dvou zápasů a to si zajistí už v sobotu v Makedonii těsnou výhrou

Reagovat
HOST*DiSi

Chorvatsku stačí remíza a tu si taky odvezou

Reagovat
HOST*bary72

Postjugoslávské derby dopadne pro v pohodě hrající Chorvatsko. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Po Norsku to je druhé velké překvapení. Projevila se balkánská mentalita, když nejde o postup je to v řiti. Chorvati si před Eurem trochu pošramotili pověst, ale může jim paradoxně nakonec i pomoci.

Reagovat
smazaný uživatel

amateri co neumej typovat :) chorvatum se hraje proti makedonii vzdy spatne cekal jsem vyhru ale ne ostudnoejch 2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele