Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
17.11.2007 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Litva

Ukrajina

Rozhodčí: David Malcolm
Diváci: 3.000

Reportáž

Litva - Ukrajina 2:0

Litva si překvapivě poradila s Ukrajinou, která tak potvrdila, že jí tato kvalifikace vůbec nevyšla.

Utkání začalo šancí Volodimira Jezerského, jehož nadějně vypadající střelu zablokoval jeden z domácích obránců. Na druhé straně kontrovali dvěma slabými pokusy Papeckys a Danilevicius. Poté o sobě dal vědět útočník Ševčenko, s jeho přímým kopem si poradil brankář Zydrunas Karcemarskas. Ukrajina mohla litovat dalších nevyužitých šancí Rotana, Ševčenka a Jezerského ve 41. minutě, kdy Morinas našel Mantase Savenase, jenž přesnou střelou poslal domácí celek do vedení. Vyrovnat mohli Ukrajinci hned poté, Gajovu střelu fantasticky vyškrábl na roh brankář Karcemarskas.

Další šanci hostů spálil na začátku druhého poločasu Rotan a následně Ševčenko. Trest pro Ukrajince přišel v 67. minutě v podobě branky Tomase Danileviciuse, útočník Litvy se dostal do šance po přihrávce Savanese a na rozdíl od svých protihráčů se dokázal prosadit – 2:0. Bídnou ofenzivu Ukrajiny potvrdil v závěru Oleg Gusev, jenž v dobré pozici mířil mimo branku domácích.

Litva je v tabulce se třinácti body na páté pozici, Ukrajinci mají na kontě o tři body více a jsou o příčku výše.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Lion

Ukrajina už ztratila šanci na postup,ale závěr kvalifikace určitě nebudou chtít nějak vypusit. Litva dokáže občas překvapit,ale v tomto zápase to nebude a Ukrajina si odveze 3 body

Reagovat
HOST*bary72

Asi to moc pohledný zápas nebude, Ukrajinci jsou v momentální formě nevyzpytatelný. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Ukrajinu je prohra v Litvě určitě ostuda. Navíc byli v silné sestavě, se Ševčenkem. Od účasti na MS jdou pěkně dolů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele