Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
17.10.2007 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Kazachstán

Portugalsko

Rozhodčí: ?
Diváci: ?

Reportáž

Kazachstán - Portugalsko 1:2

Skutečně velmi hektický závěr jsme mohli sledovat v tomto utkání, když se prakticky všechno důležité odehrálo v posledních deseti minutách. Portugalsko nakonec po gólech Makukuly a Ronalda v Kazachstánu vyhrálo 2:1.

Portugalci měli celý zápas více ze hry, ale nedokázali vymyslet jedinou kloudnou akci. Trápícím se hráčům nemohl pomoci ani trenér Scolari, který si stále odpykává trest za napadení Srba Dragutinoviče.

Portugalci se nezmohli opravdu na nic, a tak asistent Scolariho udělal dvě rychlá střídání za sebou, nejprve Nani nahradil Ribeira a o několik minut později Makukula vystřídal Huga Almeidu. Hra Portugalců se od té doby značně zlepšila, ale i sami hráči museli cítit, že do herní pohody to má stále hodně daleko. V 84. minutě konečně přišel gól a postaral se o něj novic v reprezentaci Ariza Makukula, prosadil se po skvělém centru Quaresmy zprava.

Nálada v portugalském táboře byla hned lepší. Ještě více ji pozvedla v devatesáté minutě spolupráce dvojice z Manchesteru United - na levé straně zapracoval Nani, poslal balón na Cristiana Ronada a ten z voleje pojistil vedení. Jak se o chvilku později ukázalo, byl to vítězný gól - domácí totiž ještě v poslední minutě nastaveného času Bjakovem snížili na konečných 1:2.

Portugalci se dvě kola před koncem dotáhli na bod za vedoucí Polsko a svůj osud mají ve svých rukách. Z posledních dvou domácích zápasů s Arménií a Finskem jim k jistotě stačí čtyři body.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Lion

pokud budou Portugalci hrát, jako v sobotu v Ázerbajdžánu, tak to bude jasná výhra

Reagovat
HOST*bary72

Portugalci odvezou z postsovětského minitour 6 bodů a hodně si přiblíží postup !!! Po Azerbajdžánu bude v Kazachstánu další vátězství. Tip 0:2.

Reagovat
HOST*kubina

portugalci by mohli slabšího soupeře z Kazachstánu podcenit, ale i přesto věřím v jejich výhru

Reagovat
HOST*

Quaresma ole

Reagovat
HOST*bary72

Úkol splněn, z dvojzápasu na východě 6 bodů, ale výsledkově to zase tak přesvědčivé není. V Kzachstánu se rozhodlo až samém konci, Kazaši snížili a ... Radši nedomyslet. Postup už je na 99%, hrají oba zápasy doma a s Arménií nezaváhají, s Finskem už bude stačit remíza, což by mělo být bez problémů. Ale na Euru budou muset přidat, pouze zlepšené výkony v záložní řadě a lepší proměňování gólovek budou stačit na dobrý výsledek. Fandím a těším se !!! Olé PORTUGAL !!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele