Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
17.11.2007 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Izrael - Rusko 2:1

Rusové prohráli v Izraeli 1:2 a dávají tak Anglii šanci na zisk volného lístku na Euro 2008 v Rakousku a Švýcarsku. Rusy pohřbil až v nastaveném čase druhého poločasu Doler Golan, který v průběhu utkání nahradil mladou naději Chelsea Bena Sahara.

Ruské šance na postup však nejsou beznadějně pohřbené, ba naopak vyhlídky nemají zase tak špatné. Angličané totiž budou muset bojovat o postup s lídrem skupiny E Chorvatskem. Výhodou jim však bude pekelná atmosféra na domácím stadionu Wembley. Rusové se představí vysoko v Pyrenejích na hřišti Andorry, která nezískala v kvalifikaci ještě ani jeden bod. Rusko tak bude jednoznačným favoritem a výhra pro ně bude povinnost. Bude tak záležet převážně na výsledku zápasu Anglie – Chorvatsko.

Izraelci začali velmi dobře. Již v desáté minutě poslal domácí do vedení Elyaniv Barda. Ramat Gan Stadium v Tel-Avivu mohl tedy slavit, alespoň sektor domácích. Rusové se po celou dobu zdáli být slině nervózní a nebyli schopni učinit přítrž přívalu Izraelských útoků. Byli tak po celý první poločas pod tlakem. Nechybělo mnoho, aby se Izrael ujal dvoubrankového vedení. Maor Bar Buzaglo posílal míč do ohně z přímého kopu a ve vyložených šancích vyhořeli Barak Itzhaki a Elyaniv Barda.

Do druhé půle nastoupili Rusové, jako vyměnění. Trenér Guus Hiddink svým svěřencům zdvihl sebedůvěru a vyhecoval je. Náhle hosté dominovali na hřišti. Gólman Dudu Aouate musel každou chvíli likvidovat pokusy Rusů, ale stále držel čisté konto. Bylo však jen otázkou času, kdy Rusové prolomí obranu Izraele a udeří. Vyrovnávací gól byl ukázkou krásné týmové spolupráce. Hned čtyři hostující fotbalisté se zapojili do útoku a jednoduše si přiťukli na okraji vápna. K zakončení se dostal Dinijar Biljaletdinov a v 61. minutě se začínalo znovu.

Izrael byl pod velkým tlakem a trenér Anglie Steve McClaren se musel chytat za hlavu, když Dmitrij Syčev napřahoval z dvaceti metrů. Ke štěstí Angličanů šla střela ruského záložníka jen vedle. Syčev po chvíli ještě jednou zahrozil, opět vedle. Vše spělo k remíze, ovšem úsměvy na tvářích Angličanů v nastaveném čase ještě více rozšířil Omer Golan, jenž překonal Vladimira Gabulova podruhé.

Prohra Ruska znamená pro Anglii jasný úkol - uhrát doma s Chorvatskem, již jistým postupujícím, alespoň bod.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.espn.go.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Lion

Tak tohle bude jeden z nejdůležitějších zápasů kvalifikačního dne. Pokud Rusko zvítězí,tak si definitivně zajistí postup na ME (nepředpokládam,že by ztratili nějaký body v Andoře),ale v Izraeli se hraje hodně těžko,vždyť za poslední 2 kvalifikace o MS 2006 a ME 2008 prohráli na domácí půdě jen jednou. Myslim si,že silou vůle Rusové vítězství udělají...

Reagovat
HOST*DiSi

Chtěl jsem se zeptat Při schodě bodů ve skupině rozhoduje skore nebo vzájemné zápasy

Reagovat
HOST*mr.pouta

vzájemné zápasy

Reagovat
HOST*DiSi

Takže Izrael už nemá o co hrát? Jestli jo tak Rusáci vyhrajou i když jim to vůbec nepřeju

Reagovat
smazaný uživatel

o tuto dvojku mám obavy Nicméně bych si ji strašně přál Snad rusové vědí, kolika lidem můžou udělat radost

Reagovat
HOST*bary72

Bude to horký. Ale nakonec remíza, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

próóóóóč ty anglicani maj stestí

Reagovat
smazaný uživatel

Pro spoustu lidí je výsledek překvapení, včetně sázkových kanceláří. Ale hrdí Izraelci dali zapomenout na všechny prognózy a vyhráli. Rusko se pohřbilo samo, nejdřív na umělce porazí Anglii a pak nedokáže bodovat v Izraeli. Tak takový tým na Euro nepatří !!!

Reagovat
Devil

JOOOO super Anglie zase žije !!!!!!!!! Tak tento vysledek me udelal vetsi radost nez Cesi se Slovakama!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele