Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
13.10.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Německo 0:0

Úchvatná taktická bitva byla k vidění v Croke Parku v Irsku, kam si přijel zajistit postup na ME 2008 sebevědomý výběr Německa. Domácím šlo o všechno, nesměli prohrát, aby si zachovali alespoň teoretickou šanci na postup. Němcům k jistotě také stačilo neprohrát.

První poločas sice žádný gól nepřinesl, přesto se urodilo několik zajímavých okamžiků a šancí. V 17. minutě poprvé zahrozil mírný favorit střetnutí Německo. Jansen se proběhl podél levé postraní čáry a adresoval do vápna pěkný přízemní centr, na nějž si naběhl Gomez, který nakonec dostal přednost před Podolskim v základní sestavě, ale poslal míč nad irskou branku. Ve 31. minutě se pak o slovo přihlásil na druhé straně záložník Andy Reid, který znemožnil německou obranu parádní kolmicí do šance kapitánovi Roobiemu Keanovi, ten však ve velké příležitosti prováhal správný okamžik pro střelu, když se rozmýšlel, jestli nemá ještě někomu nahrát a Lehmann situaci vyřešil ku prospěchu Němců. Ve 36. minutě se Irům vykartoval pro příští kvalifikační zápas Carsley, stejně tak jako později Dunne. Žlutou kartu pro Carsleyho následoval hned rohový kop hostí. Nejvýše vyskočil Mertesacker, dokonce i přesně hlavičkoval, jenže Iry spasil na brankové čáře Finnan, který míč odhlavičkoval do bezpečí. První poločas zakončil německý tým tlakem, ale nic než jen dalekonosnou střelu Fringse nevymyslel.

Druhou půli zahájil domácí celek lépe a už v 50. minutě měl vedoucí gól Irska na kopačce Keane, ale osamocen uvnitř pokutového území sice zachoval chladnou hlavu a pokusil se přelobovat gólmana, ale nebylo to nic platné, jelikož jeho pokusu chyběla notná dávka přesnosti. V 63. minutě si přivodil zranění irský snajpr Doyle, a tak ho pro zbytek utkání nahradil jeho klubový spoluhráč y Readingu Long. Změna na postu útočníka se konala i na německé straně a novic Podolski, jenž na place nahradil Gomeze, o sobě hned dal vědět. Jeho obratnému zakončení v 72. minutě však ubral na lesku svou tečí nad levý bek Irska O’Brien. Podolski však svůj boj s obranou soupeře nevzdával a už o tři minuty později mu stačil malinký kousek volného prostoru na to, aby vylekal Givena střelou těsně mimo. Na druhé straně o sobě dal vědět i další nováček na hřišti Long, jenž donutil Lehmanna vytáhnout ze svého širokého arzenálu výtečných zákroků další kus.

Závěr utkání patřil sice Němcům, ti však přesto Croke Park nedobyli, jelikož svou šanci spálil jak Kuranyi. Zápas skončil tak spravedlivou plichtou 0:0. S tou mohou být spokojeny oba celky, Němci si jako první tým zajistili postup z kvalifikace a Irové si zachovali alespoň malou naději.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*Lion

v tomhle zápase si Němci můžou definitivně zajistit postup nejen sobě,ale i nám, pokud vyhrajou. Irové po naší porážce už mají hodně mizivou šanci,ale proti lídrovi skupiny se budou chtít vytáhnout, nakonec to bude remíza 2:2

Reagovat
Shevchenko

My definitivně jistou účast, ještě mít nebudeme, šanci nás přeskočit mají ještě Wales a Kypr.

Reagovat
Shevchenko

Ta čárka tam být neměla

Reagovat
HOST*

Irsko musí výhrát jestli chce živit šanci na postup Němcům stačí pro postup i remíza I tak si myslím že Němci vyhrajou

Reagovat
HOST*George

Na ostrovech se spatne hraje....ale nemci jsou tak zkuseny tym ze jim to nebude delat problemy a zvitezi tesne 1:0...maximalne zremizuji jako my...

Reagovat
HOST*bary72

Irové se budou bít jako lvy, né že by tak nehráli běžně, ale teď mají supermotivaci. Domací určitě neprohrají, tip 1:1.

Reagovat
HOST*DiSi

Irové budou hrát pod tlakem a proto tenhle zápas nezvládnou Němci budou hrát v pohodě a vyhrajou

Reagovat
HOST*

jinak to nevidim,němci prostě musej vyhrát,my už totiž neuděláme ani bod,takže go němci.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

opět neprohra favorita!

Reagovat
smazaný uživatel

no ja myslim ze uz sou v nasi skupine rozdany karty.Irove by totiz musely porazit doma Nemce a po tom jedou do Wealsu.Neverim ze je tu realna sance ziskat plny pocet bodu z techto dvou zapasu.No a nasi uz nekde ty tri body udelaj.Hlavne diky zranenim a kartam se nam konecne meni sestava,dostavaji sanci novy hraci kteri ve svych klubech hraji a nesedi jen na lavicce.

Reagovat
HOST*

nevite jestli to nekde vysilaji?

Reagovat
HOST*Poutník

Psali v novinách, že to vysílá ARD

Reagovat
HOST*bary72

Tak to vypadá, že Irové snad měli mírnou převahu a více gólových šancí. Takže nezklamali. To si totiž před tolika fandy ( skoro 68 000 ) ani nepřipustí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele