Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
17.10.2007 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Gruzie

Skotsko

Rozhodčí: Knut Kircher
Diváci: ?

Reportáž

Gruzie - Skotsko 2:0

Předpoklady zůstaly nenaplněny v zápase Skotska, vedoucího týmu kvalifikační skupiny B, na půdě outsidera Gruzie. Skotsko si nečekanou prohrou značně zkomplikovalo situaci v boji o postup na svůj první velký turnaj od mistrovství světa v roce 1998.

Skotsko vstupovalo do závěrečné fáze kvalifikace z lepší pozice než favorité Francie a Itálie i díky dvěma vítězstvím proti Francii. Zápas s Gruzíí měl být vcelku jasnou záležitostí. Výhra v Tbilisi by Skotům zajistila, že by jim v závěrečém zápase s Itálií stačila remíza, ovšem v Gruzii nevydolovali svěřenci Alexe McLeishe ani bod.

Od začátku to byli domácí, kdo se více hrnul do útoku. Gruzie zahrnula Skotsko velkým množstvím nebezpečných centrů do vápna, ale ani jeden nedokázali domácí přetavit ve vedoucí branku. Na druhé straně se po přihrávce Kennyho Millera ocitl v šanci James McFadden, ale v dobré pozici selhal. V patnácté minutě šli do vedení domácí a postrestali tím dosti pasivní obranu Skotů. Mčedlidze se prosadil ve vápně hlavou a překonal brankáře Craiga Gordona. Skotsko se poté sice snažilo, ale vůbec se mu nedařilo udržet míč a domácí vypadali o mnoho jistěji. Hosté v tu chvíli byli pouze stínem týmu, který sehrál výborné zápasy s Francií. Vyrovnání mohlo přijít po půlhodině hry, ale Steve McManus po rohovém kopu mířil hlavou nad. Pak zkoušel štěstí McFadden, ovšem také jeho pohledná střela z hranice vápna šla nad.

Po pouze zahrával nebezpečně přímý volný kop Kekilja, Craig Gordon se však vytáhl. Skotové šli definitvně do kolen ve čtyřiašedesáté minutě. Z obrany hostů si udělal dobrý den Siradze a zvýšil na 2:0. Do šancí se poté ještě dostali Beattie a McFadden, ale ani čestný úspěch nebyl Skotsku v zápase s Gruzií nakonec přán.

Porážka s Gruzíí znamená pro Skoty nutnost tří bodů ze zápasu se světovými šampiony z Itálie. S podobně špatným výkonem by na ně ale zajisté neměli nárok.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
HOST*Lion

nebude to snadnej zápas,ale bombarďáci z ostrovů nakonec povinný 3 body urvou

Reagovat
HOST*Márty

hovno urvali..forzaItalia

Reagovat
HOST*bary72

Uf! Jsem velezvědavej jak tohle dopadne. Gruzie doma celkem umí, ale Skotům jde o hodně, moc dobře si uvědomují. Volím opatrný tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

to sou trubky ty skototové takhle si to zajebat... no aspon uvidime na euru italy a francouze...

Reagovat
HOST*

skoti vahraju s ita a postupia

Reagovat
HOST*bary72

Tak bohužel se potvrdilo, že ostrované venku na kontinentě hrát neumí. Viz Anglie v Moskvě. Tato ztráta je bude hodně mrzet, Gruzie je k porazení a takhle si Skoti postup nezaslouží. Je to věčná škoda, po letech měli šanci zase postoupit na velkou akci, byť je mám rád, Itálie asi bude nad jejich síly. To by se muselo sejít dohromady sousty faktorů, aby se dalo mluvit o zázraku, že Skoti nakonec postoupují přes Italy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele