Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
17.10.2007 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Francie

Litva

Rozhodčí: Viktor Kassai
Diváci: 38.000

Reportáž

Francie - Litva 2:0

Hodně dlouho se Francie trápila s Litvou, nakonec však zvítězila 2:0 a vyhoupla se do čela skupiny B. Dva slepené góly znamenající tři body vstřelil deset minut před koncem Thierry Henry.

Domácí si od úvodních minut vytvořili územní převahu a již v první minutě vytlačil Karcemarskas na břevno ránu Riberyho. V další šanci pálil mimo Benzema, o několik minut později pak podruhé v zápase rozezvučel břevno Malouda. V 18. minutě se míč opřel do břevna potřetí, tentokráte ovšem na druhé straně poté, co se Ksanavicius krásně obtočil okolo Abidala a Toulalana.

Francie měla drtivý tlak a dlouho doplácela na neproměňování šancí. Míč do sítě postupně nedokázali dopravit William Gallas, Malouda, Henry a Benzema a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

I po změně stran byli domácí jasně lepším týmem a hned v první minutě pálil nad Henry. Tentýž hráč poté pálil nad podobně jako střídající Ben Arfa. Část publika se pomalu začínala smiřovat s další domácí ztrátou, když přišla 80. minuta. Ben Arfa svým centrem našel Henryho a ten konečně dopravil míč do sítě - 1:0. Útočník Barcelony zaznamenal svou 42. branku v reprezentaci a z historických tabulek definitivně vymazal Michela Platiniho.

Henry se nakonec s jednou brankou nespokojil a o minutu později přidal pojistku. Přesným pasem ho tentokráte našel další fotbalista Lyonu Toulalan a bývalý kapitán Arsenalu si poradil ve stylu velkých mistrů - 2:0. Francouzi se tak sice dostali do čela tabulky, ale k jistotě postupu musí splnit ne úplně snadný úkol - uhrát alespoň bod na Ukrajině.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
HOST*Lion

souhlas. Francie si nesmí dovolit v nabité skupině ztratit,to by byla sebevražda.Z Litvou by neměli mít větší problémy

Reagovat
HOST*bary72

Galský kohout to má pěkně nahnutý. Nesmí zaváhat, Litva nezopakuje šokující remízu z Itálie. Francouzi budou dobíjet branku Litvy co to půjde a tak tip 4:0.

Reagovat
HOST*bary72

Tak koukám, že se Francouzi prosadili až na poslední chvíli. Litva tedy málem urvala další senzační remízu.

Reagovat
HOST*Crocy

Francie postupuje asi,snad uz to dotahnou,ale co je leps...HENRYMU SE DARI JOOOO TH14 4EVER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele