Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina B
13.10.2007 17:00 CET
0 : 6
(0:2)

Faerské ostrovy

Francie

Rozhodčí: Gabriele Rossi
Diváci: 8.076

Reportáž

Faerské ostrovy - Francie 0:6

Francouzi bez větších problémů rozstříleli Faerské ostrovy 6:0 a připsali si povinné tři body. O šest gólů se podělilo pět střelců, dvakrát se trefil jen lyonský Karim Benzema.

Pohodový průběh utkání zajistilo Francii hlavně rychle nabyté vedení. Už v sedmé minutě po pravé straně utekl Ribéry a adresoval Anelkovi milimetrový pas, jenž si hlasitě říkal o gólové využití, a také se mu ho dostalo. Anelka zkušeně skóroval a na kopačky reprezentantů galského kohouta tak velmi brzy vpravil klid. Ten ihned vzápětí umocnil druhým přesným zásahem Thierry Henry, čímž se v historické tabulce střelců dotáhl na legendárního Platiniho. Na vcelku neobvyklý výlet vpřed se vydal defenzivní štít francouzské reprezentace Toulalan a Henry jeho brilantní akci zakončil – jak se patří na útočníka světové extratřídy – gólem. Ribéry ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky jednou zahrozil, ale zaskvěl se brankář Faerských ostrovů Mikkelsen.

Pro druhou půli přichystal kouč hostí Domenech jednu změnu na postu útočníka. Talentovaný střelec Benzema vystřídal Anelku a byl to dost významný a vydařený tah francouzského kormidelníka. Benzema totiž hned při svém prvním doteku s míčem zaznamenal gól a Mikkelsen už tak potřetí v tomto zápase lovil balon ze sítě. Znovu odvedl fantastickou práci Ribéry, jenž si tak už na své konto připsal svou druhou asistenci v tomto duelu. V 59. minutě však zahrozili i domácí, favoritovi svým neomaleným tažením pěkně zatopil Jakobsen, ale zakončoval těsně vedle.

V 63. minutě se svého debutu dočkal na francouzské straně i další Lyonský ofenzivní fotbalista Hatem Ben Arfa, jenž vystřídal aktivního Ribéryho. A jakmile křídlo Bayernu Mnichov opustilo hrací plochu, padla další branka již s pořadovým číslem 4. Jejím autorem byl Jerome Rothen a docílil ji z přímého kopu, své parádní disciplíny, ze zhruba 27 metrů. Hned vzápětí mohl hned při svém premiérovém startu v reprezentačním dresu skórovat Ben Arfa, ale branku domácích přepálil.

Poté Francouzi poněkud polevili ze své důsledné hry a soupeř málem trestal. Nejprve Holst hlavičkoval nad a o chviličku později, bylo to 12 minut před vypršením normální hrací doby, hlavičkoval znovu nepřesně tentokrát Benjaminsen. Jenže Francie udeřila znovu. Protiútok rozjel skvěle po levé straně Evra, míč nacentroval pod sebe Henrymu, jenž zakončoval v krkolomné pozici do golmana, ten však míč jen vyrazil a Henry, leč byl na zemi, posunul míč k Benzemovi, který se nemýlil. Pět minut před koncem pak Benzema nedokázal zkompletovat hattrick, když střílel jen do boční sítě.

Úplně na konci v nastaveném čase se přeci jen svého premiérového zásahu v reprezentačním dresu dočkal Ben Arfa, který zužitkoval výborný pas Henryho. A tak francouzská reprezentace vyhrála na Faerských ostrovech 6:0 a klobouk dolů před jejím famózním výkonem, který podala, přestože přicestovala do dějiště utkání jen pár hodin před samotným výkopem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Lion

Tady by to měla bejt jednoznačná záležitost, 0:4

Reagovat
HOST*George

Tak tady neni o cem.....minimalne 0:3

Reagovat
HOST*bary72

Francie po propadáku se Skotskem musí tuplovaně vyhrát. Domácím může k solidnímu výsledku pomoci jen tradiční mlha. Ale stejně je to jasná 2, jen záleží na skóre. Předpokládaný tip:(bez mlhy)0:3.

Reagovat
HOST*pluto30

Faerske ostrovy prehraju,ale strelia gol tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady Francie mega favorit a to i potvrdi, ale podle me dostanou gol a zapas skonci 1:3

Reagovat
HOST*bary72

Tak tenhle zápas bych rád viděl. Docela pohodička.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele