Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
17.10.2007 18:00 CET
1 : 6
(1:4)

Ázerbájdžán

Srbsko

Rozhodčí: Thomas Einwaller
Diváci: 9.000

Reportáž

Ázerbájdžán - Srbsko 1:6

Srbsko jasně přehrálo Ázerbajdžán poměrem 6:1. Ve skupině A je teď třetí, s tříbodovým odstupem na druhé Portugalsko a čtyřbodovým na první Polsko. Vše nasvědčuje tomu, že závěrečné boje v této skupině přinesou opravdu velká dramata.

V Ázerbajdžánu se skóre otevíralo hodně brzy. Už ve čtvrté minutě se přes dva hráče uvolnil Tošič a zblízka neměl problém překonat Valiyeva. Ve 22. minutě se mezi střelce poprvé zapsal i Nikola Žigič, po pěkném centru z levé strany přesně umístil střelu k bližší tyči. Ve 26. minutě Ázerbajdžán snížil a Srbové na tom měli značný podíl. Po velké neshodě Tošiče a Biševace mohl běžet sám na bránu Alijev a také s přehledem zakončil. Gólové představení pokračovalo, ve 41. minutě se z přímého kopu trefil Stankovič a Srbsko vedlo už 3:1.

Takřka hned po návratu z kabin se podařilo Žigičovi překazit Ázerbajdžánskou rozehrávku, zkušeně se uvolnit, oběhnout brankaře Velijeva a zakončit do prázdné brány. A ani to ještě nebylo vše. V 75. minutě se prosadil nově příchozí Jovanovič pumelicí z uctihodné vzdálenosti a další nově příchozí Lazovič už pouze pojistil střelou z dvaceti metrů jasnou výhru Srbska v poměru 6:1.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Lion

tady to bude těžký tipovat,jelikož Srbové nejsou ve svý kůži a nevyhráli už 4 zápasy v řadě,navíc se hraje v Ázerbajdžánu. S postupem Srbů to nevypadá nějak slavně,navíc postup už nebudou mít ve svých rukách. Nebejt hloupejch ztrát (v Kazachstánu 1:2, doma s Finy 0:0 nebo v sobotu v Arménii 0:0), tak by na tom byli úplně jinak,ale to sou prostě Srbové a ta jejich povaha,že když se i trochu nedaří,tak ztrácej nervy. Tento zápas nebude pro oko diváka nijak pohlednej,očekávam spíš remízu,maximálně 1:1,nebo těsnou výhru Srbů 1:0

Reagovat
HOST*bary72

Ba, ba, Srbům to vůbec nejde. Ale Azerbajdžán je slabší než Arménie, takže tipuju, že to prolomí. Ofenzivu mají dobrou, je to jenom o proměňování šancí a psychice. Tip 0:1.

Reagovat
HOST*bary72

Tak jak vidno, Srbové se na zápas dobře vyspali a už zase střílí góly. S postupem bych ještě váhal,ale hrají 2x doma a dokážou hodně, když chtějí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele