Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina A
13.10.2007 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Ázerbájdžán

Portugalsko

Rozhodčí: Ivan Bebek
Diváci: 30.000

Reportáž

Ázerbájdžán - Portugalsko 0:2

Portugalsko brankami Bruna Alvese and Huga Almeidy z prvního poločasu vyhrálo venku nad Ázerbájdžánem. Tým Luize Felipe Scolariho tak opět přiživil naděje na postup.

Bruno Alves and Hugo Almeida vstřelili oba svůj první gól za seniorskou reprezentaci. Trenér Scolari musel své svěřence sledovat z velké vzdálenosti, na kterou není zvyklý. Odpykavá si totiž trest za konflikt s Ivicou Dragutinovičem v nedávném zápase se Srbskem. Na Portugalcích to ovšem nebylo znát a i bez svého trenéra na lavičce zápas s outsiderem zvládli.

První příležitost zápasu měl v jedenácté minutě Almeida. Po centru Ronalda mířil dobře, ale skvělý zákrok brankáře Farhada Veliyeva mu zkazil radost. Po následném rohu se ovšem skóre již měnilo. Deco poslal míč do vápna, Bruno Alves se dostal nejvýš a Veliyev neměl šanci. Portugalsko pokračovalo v tlaku a mělo i šance. Ricardo Quaresma, Deco ani Ricardo Carvalho však náskok nezvýšili. Zápas hodně ovlivnila devětadvacátá minúta. Karimov dal loktem do obličeje Ronaldovi a viděl červenou kartu. Pak do poločasu ještě Miguel našel ve vápně Almeidu a bylo to 0:2.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako část první a Portugalci dál dominovali. Svoji snahu však nedokázali vyjádřit gólově. Největším paličem šancí byl střídající Nani. Přestože své příležitosti s jistotou zahazoval, vyhrálo Porugalsko v Ázerbájdžánu 0:2.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Lion

S Portugalcema to v poslední době nevypadá nějak slavně, budou se muset vschopit, pokud si chtěj zahrát na EURO. Mají,podobně jako Srbsko,přijatelnej los takže je ta pravá chvíle začít výtězit. Ázerbájdžán dokáže na domácí půdě nepříjemně potrápit i největší favority, tipuju na těsnou výhru hostí 1:0

Reagovat
HOST*George

Portugalci musi zvitezit pokud chteji postoupit a muzou si dovolit zavahat s tak slabym souperem...ale bude to trapicka....Portugalci vyhraji max. o 2 goly...

Reagovat
HOST*bary72

Portugalci po ztrátách v minulých kolech kvalifikace musí bezpodmínečně bodovat. Ze tří postsovětských zakavkazkých republik je Azerbájdžán nejslabší a prohrají. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko bude mit co delat, aby se na Euro protlacilo, ale myslim si ze tento zapas zvladnou a vyhraji... 0:2

Reagovat
HOST*bary72

Dobře ! Jen tak dál a je to tam. A taky koukám, že byla v Baku slušná návštěva. Je to trochu smutný, když tam může přijít tolik lidí na repre a u nás to nejde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele