play off - semifinále
11.05.2006 17:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

ČESKÁ SEDMNÁCTKA JE VE FINÁLE!

Česká reprezentace do 17 let dosáhla na evropském šampionátu v Lucembursku fantastického úspěchu - v semifinále porazila favorizované Španělsko 2:0 a postupuje do nedělního finále! O branky se postarali Tomáš Pekhart a Jan Vošahlík, Španělé navíc celý druhý poločas hráli v deseti.

Češi se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Tomáše Necida, který v základní skupině dostal dvě žluté a automatickou stopku. Nastoupit nemohli ani nemocní záložníci Lacko s Reinberkem. Španělům chyběl zraněný kapitán Azpilicueta, naopak od začátku nastoupil 15letý Bojan Krkić. Ten ve skupině hrál jen druhé poločasy, přesto dal čtyři góly.

Naši mladíci se favorita nezalekli a od začátku s ním hráli vyrovnanou partii. Ve 24. minutě také měli první šanci zápasu, Garcíovu zpětnou přihrávku zachytil Vošahlík, ale zakončil zbrkle přímo na brankáře. Na druhé straně se snažil Krkič, ale zastavil jej Polák a na tahu byli opět Češi. Ve 32. minutě si Heidenreichův aut zpracoval Tomáš Pekhart a parádním halfvolejem nedal Asenjovi šanci - 0:1. Španělé byli rádi, že se dočkali přestávky bez dalšího inkasovaného gólu, ale i tak si cestu k vyrovnání zkomplikovali, těsně před odchodem do kabin dostal druhou žlutou García a byl vyloučen.

Do druhého poločasu poslal kouč Juan Santisteban své svěřence v odvážném rozestavení 3-3-3, nebylo mu to však nic platné. Tempo udávali Češi, Zeman v 56. minutě s gólmanem přehodil i branku, Jan Vošahlík o dvě minuty však byl úspěšnější. Po straně na vlastní polovině utekl Vácha, vyslal kupředu Vošahlíka a ten si obloučkem vychutnal Asenja - 0:2.

Španělé pak přece jen zabrali a v 62.minutě si vypracovali první velkou šanci, Krkiče však skvěle vychytal Štěch. Poradil si i s přímým kopem Hermosy, Ortiz hlavičkoval mimo, stejně jako těsně před koncem ve velké šanci Pekhart. Radost mu to ale určitě nezkazilo, Češi dokázali vyřadit největšího favorita turnaje a zahrají si finále mistrovství Evropy! V tom jim bude soupeřem překvapivě Rusko, které si v druhém semifinále poradilo s dalším favoritem, Německem.

Autor: Petr Starý

Komentáře (21)

Přidat komentář
Shevchenko

0:1

Reagovat
Marv

1:2p.

Reagovat
HOST*cortez

2:0

Reagovat
Marv

Trosku naopak

Reagovat
Marv

Krkicovi je jenom 15let...to ma teda zajimavou budoucnost pred sebou

Reagovat
Shevchenko

Kdo je to ten Necid?? Nejlepší střelec a dokonce nehrál semifinále, kolik mu je a za co hraje ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Karty...

Reagovat
Shevchenko

Takovýhle úspěch, v těch mladících bude budoucnost ČR!

Reagovat
Radin

Necid,Pekhart,myslím si že než se dostanou do áčka už dávno budou jinde než ve Slávce.Pekhart už má předběžně smlouvu s Tottenhamem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart už je asi 2 měsíce prodanej, Necid půjde s áčkem do letní přípravy a asi dostane šanci i v zápasech, je útočník, těch je málo. Jenže my těch reprezentantů z U17 a U19 máme jak nasr*no - Švec, Janda, Suchý, Černý, Studík, Eliáš, Gecov, Vácha, Necid, Chleboun, bratry Zachariášovi, Hašler, ( Pekhart ) a spousta dalších, jenže jaksi je všechny najednou postavit nemůžeme...

Reagovat
smazaný uživatel

To se vám musí nechat. Práce s mládeží je ve Slávii určitě nejlepší u nás .

Ale tihle hráči musí co nejdřív ze sláfky vypadnout, než nasajou tu uplakanou sishitovou náladu. To by mohl bejt jejich konec

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pak je koupí Sparta a nasáknou smradem toho prasomrda Košťála....

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ubrečená protože si stěžuje na Járu nebo Šedivýho, kterejm všechny noviny daly nejnižší známky, Košťál řekl, že se s kámošema bavil a bylo to čistý, načež komise řekne, že oba předvedli bezchybné výkony ( vlastně ne, jenom Jára, Šedivý předvedl velmi dobrý... ).

A o konci talentů mluv spíš ve spojitosti se Spartou, komplex za čtvrt miliardy a nevychováte nikoho, protože jim nedáte šanci pomalu ani v "B". To je vám pak to "sparťanské srdíčko" opravdu platné, když všechny bývalé hráče a každýmu známé osobnosti jako Berger vykopnete a mládež vám vedou neschopní trenéři.

Reagovat
HOST*ital

Tak se podívej na soupisky mužstev české ligy a spočítej, kolik je tam odchovanců Sparty a sešívek.Vy vychováte spoustu hráčů,kteří za vás můžou hrát v 17 ligu,ale po 20 už jsou nejlíp průměrní.Je to škoda kvůli repre a taky je škoda,že dva nejlepší hráče už teď prodáváte,z těch reprezentanti 100% nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Udělej to samý s odchovancema Slavie a pak se vrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantázia, o budúcnosť zdá sa máte postarané.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. A ještě nahrabu zásluhy pro Slavii - chybý tam nejlepší bek a člen základu Suchý, kterej musí hrát ligu.

Reagovat
HOST*bruce

ve Spurscommuntiy má Thomas Peckhart docela slušné renomé a yidos v něj vkládají velké naděje.....teď další náš borec - Terry Dixon - v 16. létech debutuje za Irské dospělé "A"!!!.a to nehrál žádný zápas za Tottenham, jen za rezervu.......ale Thomas to bude mít v prosazení se do "A" hodně těžké - konkurence Keano, Jermain Defoe, Lee Barnard, Hamid a ještě někdo z (Mido, Kuyt, Berbatov, Carew, Bent...????).......a propó - nemá někdo o Toamasovi nějaké solidní info - mám to pro jeden fans web Tottenhamu zmastit, tak bych potřeboval nějaké slušné info....kdo má nějaké slušné info o Thomasovi, pošlete mi to na b.dickinson@centrum.cz.....díky.....Stand UP If You Hate Arsenal!

Reagovat
smazaný uživatel

A proč si to nepřečteš na jeho webu? www.pekhart.susice.net/

Ten Google, to je vynález, co?

Reagovat
HOST*

Wojnar žlutá,nevadí hlavně že postoupili, škoda že nás Wojnar opustil v Třinci a šel do Baníku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele