Další články

Na oslavy bude čas, teď nás čeká zápas v Berlíně, byl opatrný Alonso

Lídr Bundesligy Bayer Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že závod ještě není u konce, přestože sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern Mnichov náskok 13 bodů.

Alonso utnul spekulace. V Leverkusenu mám rozdělanou práci, zůstávám, ohlásil

Xabi Alonso (42) na páteční tiskové konferenci oznámil, že i v další sezoně bude součástí Bayeru Leverkusen. Španělský trenér tak definitivně ukončil spekulace o jeho případném odchodu do Liverpoolu či Bayernu Mnichov - tedy do klubů, které se v současné chvíli snaží najít kouče pro nadcházející ročník. Patrik Schick, Adam Hložek ani Matěj Kovář, kteří v Leverkusenu působí, se tak změny trenéra obávat nemusí.

Kovář prožil slušný debut, vychytal nulu. Vrátí se ale na lavičku, vzkazoval Alonso

Nedostal gól. V tomhle směru dopadla bundesligová premiéra pro gólmana Matěje Kováře skvěle. Jenže Leverkusen doma jen remizoval s Borussií Mönchengladbach 0:0 a jeho náskok v čele tabulky nejvyšší německé soutěže se zmenšil na dva body. Bayern totiž vyhrál v Augsburgu 3:2.

Zahrál si pod Mourinhem nebo Guardiolou. Kdo utvářel kometu jménem Alonso?

Xabi Alonso je nejen v Německu, ale i v celé Evropě velmi oceňovaným trenérem, který se prezentuje vyspělým pojetím hry. A není divu, bývalý záložník Realu Madrid, Liverpoolu nebo mnichovského Bayernu trénuje Leverkusen od října 2022 a v prosinci letošní sezony dovedl Werkself do čela bundesligové tabulky. Jeho svěřenci v 15 zápasech nasbírali 12 výher a tři remízy, což z nich dělá jediný neporažený tým v TOP 5 evropských ligách.

Alonso prodloužil s Leverkusenem, smlouvu sepsal do roku 2026

Trenér Xabi Alonso prodloužil s Leverkusenem smlouvu o další dvě sezony do roku 2026. Bayer, v němž působí čeští reprezentační útočníci Adam Hložek a Patrik Schick, to oznámil na svém webu. Původní kontrakt mu měl vypršet v příštím roce.

Seznamte se: Kde leží Gipuzkoa? Baskická provincie produkuje špičkové trenéry

Mezi Pyrenejemi a Atlantikem leží nádherné Baskicko, region rozkládající se na území severního Španělska a jihozápadní Francie. V této autonomní španělské oblasti najdete provincii Gipuzkoa, která se ukazuje jako líheň špičkových fotbalových trenérů.

Hlavu vzhůru, musíme jít dál, nabádal Alonso hráče Leverkusenu

Leverkusen byl krůček od postupu do finále Evropské ligy. Jenže v semifinále nedokázal ani v jednom ze dvou zápasu skórovat, a s takovou zkrátka na boj o titul pomýšlet nemohl. Kouč Xabi Alonso se každopádně na své mužstvo nezlobil. Nechtěl se babrat v detailech, Římanům pogratuloval k postupu a vyzval kabinu, aby se již soustředila na závěrečná kola Bundesligy.

Alonso opět smetl spekulace. V Leverkusenu budu i příští sezónu, vzkazoval

Xabi Alonso má po skončení hráčské kariéry za sebou jen dvě angažmá. To první uskutečnil u rezervního týmu Realu Sociedad, to druhé v Leverkusenu aktuálně probíhá. A i když měl zaujmout svými schopnostmi zástupce londýnského Tottenhamu, vzkázal znovu, že hodlá dodržet kontrakt v Severním Porýní-Vestfálsku. Ten je mimochodem platný do další sezóny.

Xabi Alonso byl osvobozen v případu krácení daní

Bývalý španělský reprezentant Xabi Alonso byl osvobozen v případu obvinění z krácení daní. Státní zástupce pro mistra světa a dvojnásobného mistra Evropy požadoval trest vězení na dva a půl roku, madridský soud dal ale dnes zapravdu osmatřicetiletému Baskovi, jenž trval na své nevině.

Alonso na trenérské řemeslo nespěchá, nyní musí řešit daně

Xabi Alonso před necelým rokem pověsil kopačky na hřebík a vrhl se na funkcionářskou dráhu. Někdejší záložník se kvůli tomu vrátil do Realu Sociedad a ve hře je i jeho budoucí trenérské angažmá, Alonso pracuje na získání licence, nečeká ovšem, že by se už za několik měsíců mohl ujmout kormidla právě celku ze San Sebastianu...

Alonso má jasno, hodlá i nadále pracovat ve světě fotbalu

Xabi Alonso po loňské sezoně pověsil kopačky na hřebík a následně přemýšlel, jak naloží s další částí svého života. Někdejší španělský reprezentant a mistr světa i Evropy se bude nadále pohybovat ve fotbalovém prostředí a hodlá usilovat o funkci ředitele či manažera...

Sanches může nahradit Alonsa, nepochybuje Rummenigge

Xabi Alonso po sezóně definitivně uzavře kariéru, načež se začíná spekulovat o tom, kdo španělského záložníka u Mnichovanů nahradé. Předseda Karl-Heinz Rummenigge vkládá důvěru do Renata Sanchese...

Sbohem, gentlemane aneb O Xabim bez slz i nenávisti

Když končí kariéru světový šampion, dvojnásobný mistr Evropy a vítěz dvou ze tří nejlepších světových lig, je na místě uznalý potlesk. Úctyhodná kariéra a výčet úspěchů Xabiho Alonsa rozhodně zaslouží obdiv a pětatřicetiletý středopolař je určitě hráčem, kterého si už navždy budeme spojovat jak se zlatou érou španělské reprezentace, tak s legendárním vítězstvím Liverpoolu v Lize mistrů...

Potvrzeno: Xabi Alonso po sezóně uzavře hráčskou kariéru

Xabi Alonso dnes prostřednictvím své sociální sítě potvrdil, že letošní sezóna bude poslední, ve které se představí na hřišti. Španělský mistr světa a Evropy odejde do fotbalového důchodu jako hráč mnichovského Bayernu...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele